Arılardan insanlara ”doğaya sahip çık” uyarısı

bakirkoy-de-okul-duvarina-yuvalanan-arilar-50-kilo-bal-uretti-877920-5
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ekolojik dengenin olmazsa olmazı minik dostlarımız doğal yaşam alanlarından kopuyor.

Bakırköy’de bir okulun en üst katında, Sultangazi’de ise sokak içinde bir ağaçta yuvalanan arılar itfaiyenin de yardımı ile kovana alındı. Arıların doğal ortamlarında yaşama imkanının, şehirleşmeyle birlikte azalması ekolojik sistem için de tehlike çanları çalmasına yol açıyor.

İstanbul’da son dönemde meydana gelen 2 olay, insanların çevreye ve ekolojik dengeye verdiği zararı bir kez daha gözler önüne serdi. Şehirleşme ile birlikte yaşama alanı bulamayan ve ekolojik denge için büyük önem taşıyan arıların yuvalandıkları yerler şaşırttı. Florya Şenlikköy’de özel bir okulda çok sayıda arının görülmesi üzerine okul yöneticileri arıcılardan yarım istedi. Profesyonel arıcıların yaptıkları inceleme sonrası, arıların en üst kattaki duvara oğul verdiğini belirledi.

Bunun üzerine arıcılar özel kıyafetlerini giyerek, kovanlara ulaşmak istedi. Başarılı olamayınca da itfaiyeye haber verildi. Gelen itfaiye ekipleri, arıcıları merdiven aracıyla kovaların bulunduğu yere ulaştırdı. Okulda oğul veren arılar kovana alınıp 5 kilometre uzakta bir lokasyona yerleştirildi. Duvardan çıkartılan 50 kilo bal okul yönetimine teslim edildi. Diğer olay ise Sultangazi’de yaşandı. Çevre sakinlerini endişelendiren çok sayıda arının bir ağaca konması üzerine belediye ve itfaiyeye haber verildi. Burada da oğul veren arılar yine kovana alındı.

Yetkililer, ”Arılar doğada oğul verecek yer bulamayınca zaman zaman böyle insanların yoğun yaşadığı yerlere gelebiliyor. Tabi burada insanlar için de bir tehlike oluşturuyorlar. Doğaya ne kadar az zarar verirsek, ekolojik denge için büük önem taşıyan arılar da kendi doğal ortamlarında kalır” diye konuştu.

 



Bu Yazıya Tepki Ver