Asgari ücretliye TOGG hayal oldu…

togg
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Togg’un ne zaman çıkacağı ve satış fiyatının ne kadar olacağı ile ilgili bilgileri gündem oldu. Togg’un 1 milyon 100 ila 1 milyon 300 bin arası satışa sunulacağı değerlendiriliyor.

Togg’un satışa çıkacağı tarihi Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır açıkladı.

Kacır, MÜSİAD Genel Merkez binasında gerçekleştirilen Genç MÜSİAD’ın 15. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Bu hafta Allah’ın izniyle Türkiye’nin otomobili Togg satışa çıkıyor olacak. Önümüzdeki günlerde Togg milletimizle buluşuyor olacak” dedi.

FİYAT LİSTESİ HENÜZ BELLİ DEĞİL

Togg fiyat listesi henüz belli olmadı. Fakat geçen günlerde Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile elektrikli araçların matrah limitinin yükseltilmesiyle bazı modellerin fiyatı yeniden yüzde 10’luk ÖTV dilimine girdi ve düştü. Düzenlemenin, Togg’un satış fiyatını da etkilemesi bekleniyor.

TOGG SATIŞ FİYATI NE KADAR OLACAK?

Elektrikli araçların matrah limitinin yükseltilmesiyle bazı modellerin fiyatı yeniden yüzde 10’luk ÖTV dilimine girdi ve düştü. Düzenleme, Togg’un satış fiyatını da belirleyecek.

Arkadan itişli ve dört çeker olmak üzere iki farklı versiyonla satışa çıkacağı duyurulan Togg’un 160 kW güce sahip arkadan itişli versiyonunun yüzde 10’luk ÖTV dilimine girmesi bekleniyor.



Dört tekerlekten çekişli 320 kW güce sahip Togg C-SUV için uygulanacak ÖTV oranı ise yüzde 50 olabilir. Togg’un 160 kW güce sahip versiyonunun fiyatının yaklaşık 1 milyon 100 bin TL ila 1 milyon 300 bin TL arasında olabileceği belirtiliyor. Togg’un bu hafta satış fiyatının açıklanması bekleniyor.

ARAÇ KREDİLERİ ÖDEMELERİNDE SON DURUM

Bankalardan alınabilecek maksimum taşıt kredi 400 bin lira olup BDDK’nın 10099 sayılı kararı gereği, 1 milyon 200 bin liraya kadar olan araçlar için 24 ay vade verilebiliyor. En uygun faizi veren bankalar ise yüzde 1,99 ila yüzde 1,88 arasında faiz uygularken en yüksek sınır olan 400 bin liradan kredi çeken vatandaşların aylık 16 bin 500 liranın üstünde kredi ödemesi gerekiyor.

Bu nedenle asgari ücretli vatandaşların en azından kredi çekerek Togg alması pek mümkün görülmüyor.

Bu Yazıya Tepki Ver