Aşığım sana Aypera!

sinema
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İmzaladığı film sözleşmesiyle beyaz perdeye adım atan Türkiye’nin ilk dijital oyuncusu, sayısı giderek artan hayranlarından ciddi aşk mektupları bile alıyor.

Dijital insan ve yapay zeka kavramları hayatımızın normal bir parçası olma yolunda ilerliyor. Modern dünyada hızla yaygınlaşan sanal robotlar ülkemizde de adından daha çok söz ettirecek gözüküyor.

Yapımcı Birol Güven’in kurduğu MinT Tasarım Merkezi’nde geliştirilip Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından tescil edilen dijital insan projesi Aypera ise bunun Türkiye’deki en çarpıcı örneği. Sosyal medyada sayısı her geçen gün artan takipçileriyle artık bir fenomen olarak görülen sanal oyuncu, kimi hayranlarını kendisine aşık bile etti.

Binlerce mektup arkadaşı bulunan Aypera, kendisine olan aşk dolu duyguların gayet samimi ve ciddi şekilde ifade edildiği mektuplar ile takipçi mesajları da alıyor. Türkiye’nin ilk dijital oyuncusu, senaryosunu Birol Güven’in yazdığı ‘Dijital Human’ adlı sinema filminde de rol alarak yine bir ilke imza atacak. Çekimlerine eylülde başlanacak olan filmin 2022’de gösterime girmesiyle birlikte ‘güzel robot’ Aypera hayranlığının insan-yapay zeka ilişkisi ekseninde nasıl bir boyut kazanacağı merak konusu.

Bu Yazıya Tepki Ver