Aşırı kafein tüketimi gözünüzden edebilir

saglikmanset

Çok miktarda günlük kafein tüketmek, yüksek göz tansiyonuna genetik yatkınlığı olanlar için glokom riskini üç kattan fazla artırabiliyor. Glokom, Amerika’da körlüğün önde gelen nedeni.

Kafein alımının glokom ve göz içi basıncı üzerindeki etkisi araştırıldı. Glokomlu hastalar, hastalık ilerleyene ve görme kaybı olana kadar tipik olarak çok az semptom yaşarlar veya hiç belirti görmezler. Araştırmanın altında imzası olan Louis R. Pasquale, “Yüksek kafein alımı ile glokom arasındaki ters bir ilişkinin, yalnızca yüksek göz tansiyonu için en yüksek genetik risk puanına sahip olanlar arasında belirgin olduğunu gösterdik” dedi.

Doktor Anthony Khawaja ise “Glokom hastaları genellikle yaşam tarzı değişiklikleri yoluyla görüşlerini korumaya yardımcı olup olamayacaklarını soruyor, ancak bu şimdiye kadar nispeten az çalışılmış bir alan oldu. Bu çalışma, glokom için en yüksek genetik riske sahip olanların kafein alımlarını azaltmaktan fayda sağlayabileceğini öne sürdü. Kafein ve glokom riski arasındaki bağlantının yalnızca çok miktarda kafeinle ve en yüksek genetik riske sahip olanlarda görüldüğüne dikkat edilmelidir” diye konuştu.