Aşırı sağcı Paludan Danimarka’da cami karşısında Kur’an-ı Kerim yaktı

1674825815222-paludan
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan, Danimarka’da bir caminin karşısında polis koruması altında Kuran-ı Kerim yakarak yeni bir eylem gerçekleştirdi.

İsveç’te Stockholm’deki Ankara Büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerim yakma eyleminin ardından İsveç-Türkiye ilişkilerinede gerileme sebep olan aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan, Danimarka’da bir cami önünde Kuran-ı Kerim yaktı.

Paludan, Danimarka’nın başkenti Kopenhag’ın Dortheavej semtinde cuma namazı bitiminde İslam Toplumu derneğine ait caminin karşısına geldi. Aşırı sağcı lider, bir akaryakıt istasyonunun hemen önünde polisin kordonla çevirdiği noktada başında kaskla Kur’an-ı Kerim yaktı.

Rasmus Paludan, cuma namazından çıkan Müslümanlara bakarak, elinde Hazreti Muhammed’e hakaret içeren bir materyal sallayıp dikkat çekmeye çalıştı. Cami cemaati, provokatöre karşı soğuk kanlılığını korudu. Cemaatin ileri gelenleri, provokasyondan uzak tutmak için, namazdan çıkanlara bölgeden uzaklaşmalarını telkin etti.

Danimarka polisi, cami çevresinde sıkı güvenlik önlemleri alırken, caddeyi giriş çıkışlara kapattı.

Bu esnada ellerinde su ve yangın söndürme tüpleri bulunan bir grup Müslüman gencin, polis tarafından uyarıldığı görüldü.



(AA)

Eylemini tekrarlayacağını söylemişti

Paludan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendiği paylaşımında bundan böyle her hafta bir Kuran-ı Kerim yakacağını duyurmuştu.

Paludan, “İsveç NATO üyesi olana kadar her cuma Kopenhag’daki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kuran yakacağım” dedi.

Bugün Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da üç kere Kuran yakacağını belirten Paludan, “Bugün bir caminin önünde Kuran yakacağım, bir kez Rusya Büyükelçiliği önünde yakacağım bir kez de Türkiye Büyükelçiliği önünde yakacağım” dedi.

Danimarka Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı

Danimarka’nın Ankara Büyükelçisi Danyy Annan, bugün Türkiye’nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerim’e karşı saldırı içeren bir eyleme izin verilmesi nedeniyle Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

Dışişleri Bakanlığı’na çağrılan Büyükelçi Annan’a, Türkiye’nin, açıkça nefret suçu niteliğindeki Kuran-ı Kerim’e karşı saldırı içeren provokatif eyleme izin verilmesini en güçlü şekilde kınadığı belirtildi.

Büyükelçi Annan’a, Danimarka’nın bu tutumunun kabul edilemez olduğu iletilirken, söz konusu eyleme izin verilmemesinin beklendiği vurgulandı.

Bu Yazıya Tepki Ver