Ataşehir ATAK Ekibi 3 kişiyi kurtardı

GÖRSEL (1)
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ataşehir Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ATAK) Hatay Reyhanlı’da yaptığı arama kurtarma çalışmalarında enkaz altında kalan 3 yurttaşı sağ salim çıkardı.

Ataşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı personel ve belediye çalışanlarından oluşan Ataşehir Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve çevre illerde büyük hasara neden olan 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından, AFAD’ın çağrısı üzerine hemen harekete geçti.

 16 kişiden oluşan ATAK ekibi sabahın erken saatlerinde Hatay’a ulaşarak kurtarma çalışmalarına başladı.

3 Kişiyi Enkaz Altıdan Çıkardı

Deprem felaketinin ardından bölgeye ulaşan ATAK Ekipleri, canla başla yurttaşları kurtarma çalışmalarına başladı.

Hatay Reyhanlı’da enkaz kaldırma çalışmalarına başlayan ekip, 8 yaşlarında bir erkek çocuğunu göçük altından çıkardı. Farklı noktalardaki enkazlarda da çalışmalarını sürdüren ATAK, iki yetişkin yurttaşı da kurtararak olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı.

ATAK, 2 adet arama kurtarma köpeği ve tam teşekküllü arama kurtarma araçlarıyla afet bölgesinde çalışmalarını halen titizlikle sürdürmeye devam ediyor.



 Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi,  “Tüm arama kurtarma ekiplerine ve ATAK ekibimize, yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum.  Ekiplerimizin, enkaz altında hayat koridoru sayesinde ulaştıkları yurttaşlarımıza acil şifalar diliyor, kendilerini kurtarmaya çalışan ekiplerimize ise şükranlarımı sunuyorum. Umut ediyorum ki göçük altında bekleyen tüm canlarımıza sağ salim kavuşuruz” dedi.

 

Bu Yazıya Tepki Ver