Ateşkeste baskın

ALAKSA (Large)
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güvenlik güçleri, Filistinlilerin direnişinden dolayı 4 Mayıs’tan bu yana giremedikleri mabette, birçok kişiyi de gözaltına aldı 

İsrail, Filistin’de Hamas ile varılan ateşkese karşın tansiyonu yükseltmeyi sürdürüyor. Dün İsrail polisinin eşlik ettiği yaklaşık 50 fanatik Yahudi yerleşimci, işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’ya yaklaşık 3 hafta aradan sonra ilk kez baskın yaptı. Polis, 4’ü Kudüs İslami Vakıflar İdaresi çalışanı 5 kişiyi gözaltına aldı. Güvenlik güçlerinin baskından önce ibadet edenleri alandan uzaklaştırması dikkat çekti.

KİMLİKLERE EL KONULDU

İSRAİL polisinin baskında Vakıflar İdaresinden Mescid-i Aksa muhafızı Fadi Alyan’ın yanı sıra İdareye bağı Aksa’nın Yeniden İmarı Komitesinden İsa ed-Dibağ ve Basim Zağir, Aksa’daki el yazmaları bölümünde görevli Ali Vazuz ile ibadet için gelenlerden bir kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Güvenlik güçleri ayrıca Harem-i Şerif’in kapılarında kimlik belgelerine el konulması gibi bazı kısıtlamalar getirdi.

 Süleyman Mabedi iddiasıyla kazı!

 Yahudiler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu’s Sahra Camisi’nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun yer aldığı Mescid-i Aksa Külliyesi altında sözde “Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu” iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor, Mescid-i Aksa’da kendilerinin de ibadet etme hakları olduğunu savunuyor. İşgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor.



Bu Yazıya Tepki Ver