Atıksız Yaşam Hareketi sokağa indi

18422482
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dört farklı ayağı olan proje 1 yıl önce Dünya Çevre Günü’nde başlarken,  ‘Atıksız Dükkan’ ve ‘Mobil Atık Getirme Merkezi’ adımları atılmıştı. Üçüncü ayak olan ‘, ‘Atıksız Yaşam Sokağı’ için de Asım Us Sokağı pilot olarak seçildi. Uygulama başarılı olursa diğer sokaklarda da başlatılacak

Kadıköy Belediyesi’nin başlattığı Atıksız Yaşam Hareketi’nin bir ayağı daha hayata geçti. Atıksız Yaşam Hareketi’nin 4 farklı ayağı bulunuyor: ‘Atıksız Dükkan’, ‘Mobil Atık Getirme Merkezi’, ‘Atıksız Yaşam Sokağı’ ve ‘Tek Kullanımlık Plastiklerin Azaltılması’. Proje  1 yıl önce Dünya Çevre Günü’nde kadın kooperatifleriyle yerel üreticinin ürünlerinin yer aldığı ve ambalajsız olarak satıldığı ‘Atıksız Dükkan’ın açılışı ile ilk adımını attı. Ardından ilçede gezici bir mobil atık toplama aracı hizmete başlayarak, ‘Mobil Atık Getirme Merkezi’ ayağı da hizmete girdi.

HER ÇÖP ASLINDA ÇÖP DEĞİLDİR

Projenin üçüncü ayağı olan ‘Atıksız Yaşam Sokağı’ için de pilot uygulama olarak Kadıköy’de Asım Us Sokağı seçildi. Burada konunun uzmanları tarafından bilgilendirme toplantıları yapıldı. Bu toplantılarda çöpün doğaya zararı anlatılarak, birçok çöpün aslında çöp olmadığı, organik atıkların kompost uygulamasıyla gübreye dönüştürülebileceği ve cam atıkların yeniden kullanılabileceği anlatıldı. Proje sonunda elde edilen sonuçlar, Kadıköy’ün diğer sokaklarında da başlatılacak uygulamanın geliştirilmesi konusunda yol gösterecek.

Bu Yazıya Tepki Ver