Avcılar Belediyesi’nde grev kararı alındı

avcılar belediyesi
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avcılar Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında 85 gündür süren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri olumsuz sonuçlandı. Görüşmelerin ardından işçiler  grev kararı aldı.

Belediye-İş Sendikası 2 No’lu Şubesi’nin Avcılar Belediyesi’nde bin 200 işçiyi kapsayan sözleşme görüşmelerinde ücret konusunda anlaşma sağlanamadı.

Sendika, arabulucu görüşmelerinin de sonuç vermemesi üzerine grev kararı alarak, ilgili makamlardan izin istedi. İznin çıkması ardından bugün Ambarlı Mahallesi’ndeki belediye binası önünde 150 kadar işçi toplandı.

Binanın kapısına grev kararı asıldı. Sendika adına yapılan açıklamada, ilçede ev kiralarının ortalama 5 bin TL olduğu, belediyeyi temsil eden şirketin çalışanlara asgari ücret verilmesini dayattığı öne sürüldü.

Grevin başlaması için yasal 6 günlük sürenin bekleneceği ardından iş bırakılacağı belirtildi. Son ana kadar görüşmelerin sürmesi ve uzlaşma sağlanması gerektiğini belirten sendika temsilcileri, aksi halde çok sayıda işçinin desteğini alarak işi bırakacaklarını ifade etti.



Bu Yazıya Tepki Ver