Avrasya Araştırma’nın son anketi! Seçim ilk turda bitiyor…

erdoğan anket
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz kendisine ait sosyal medya hesabından yapılan son seçim anketini yayınladı.

Bugün Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa hangi adaya oy verirsiniz sorusunda çıkan sonuçlara göre Kemal Kılıçdaroğlu seçimi yüzde 53,5 ile ilk turda kazanıyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kalırsa kime oy verirsiniz sorusunda çıkan sonuçlarda ise Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu seçimi yüzde 57 ile kazanıyor.



Kemal Özkiraz yaptığı paylaşımda ise “Son seçim anketimiz. CHP farkı açıyor İyi partide toparlanma var. Cumhurbaşkanlığı seçimi ilk turda bitiyor.” ifadelerini kullandı.

İTTİFAKLARDA SON DURUM

İTTİFAKLARDA SON DURUM

İttifaklardaki son durumu da paylaşan Özkiraz “İttifakların iç ittifakları ve ittifak partilerinin birbirleri lehine hangi illerde liste çekeceği henüz belli değil. Bu sebeple parti oylarında hatapayı üzerinde değişim olması muhtemeldir. Ancak ittifak toplamlarında ciddi bir sapma beklemiyoruz.” dedi.

MUHALEFET 360 VEKİLİ BULABİLECEK Mİ?

Meclise girebilecek vekil sayıları hakkında da analiz yapan Özkiraz “Meclis aritmetiği ise ittifakların il bazlı oluşma şekline göre değişiklik gösterecektir Tablo tek liste üzerinden olsaydı muhalefetin 360 milletvekilini geçmesi beklenirdi Ancak yeni ittifak yasası sebebiyle muhalefetin 360 sandalye bulması zor görünüyor” dedi.

Bu Yazıya Tepki Ver