Avrupa Birliği’nden Türkiye’ye yardım ekipleri gelmeye devam ediyor

dünya bayrakları
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de 10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli 7.7. ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından Avrupa Birliği Sivil Koruma Mekanizması’nın arama kurtarma ekipleri Türkiye’ye gelmeye devam ediyor.

Avrupa Komisyonu’nun Sivil Koruma ve İnsani Yardım Birimi’nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda Arnavutluk ve Kırgızistan’la birlikte 17 Avrupa ülkesinden toplam 25 arama kurtarma ekibi ile iki acil tıbbi yardım ekibinin gönderildiği bildirildi.

Tweette, dün ulaşan ilk ekip ulaşırken, 1115 arama kurtarmacı ile 72 arama kurtarma köpeğinin Türkiye’ye yola çıktığı bildirildi.

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6’lık iki deprem sonrası dünyanın dört bir yanından arama-kurtarma ekipleri, çalışmalara destek olmak için Türkiye’ye ulaştı. Yardım teklifinde bulunan çok sayıda ülke de ekiplerinin hazır olduğunu bildirdi.

Avrupa Kriz Yönetimi Komiseri Lenarcic sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Şimdiye kadar AB Sivil Koruma Mekanizması aracılığıyla 19 Avrupa ülkesinden 1150’den fazla personel ve 70 arama-kurtarma köpeği ile birlikte 27 arama-kurtarma ve sağlık ekibini depremden sonra Türkiye’ye yardım etmek için seferber ettik” ifadelerine yer verdi.



Lenarcic Bulgaristan, Hırvatistan, Çekya, Fransa, Yunanistan, Hollanda, Polonya, Romanya, İtalya, Macaristan, Avusturya, Almanya, Estonya, İspanya, Malta, Slovakya, Portekiz, Karadağ ve Arnavutluk’a yardımlarından dolayı teşekkür etti.

Bu Yazıya Tepki Ver