Avrupa’nın en büyüğü olacak

dev-gunes-santralinin-scada-binasinin-temeli-bakanlarin-katilimiyla-atildi-1a086e5pm
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güneş enerjisinde Türkiye’nin gücüne güç katacak Konya Karapınar GES’in (YEKA GES-1) SCADA Merkezi’nin temeli 3 bakanın katılımıyla atıldı. Proje tamamlandığında 1000 MW kapasiteyle Avrupa’nın en büyüğü olacak, dünyada da ilk 5’e girecek

Kalyon Holding tarafından hayata geçirilen Konya Karapınar GES’in (YEKA GES-1) SCADA Merkezi’nin temeli atıldı. Törene Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum katıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, temeli atılan SCADA tesisinin enerji teknolojilerinin yerlileştirilmesi adına atılan en önemli adımlardan biri olacağını dile getirdi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise Konya Karapınar Enerji Santrali için desteğimizi verdik, vermeye devam edeceğiz. Kalyon YEKA GES projesi dünyadaki en muazzam örneklerden bir tanesi. Bu santral uzaydan görülebilen nadir santrallerden bir tanesi” dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise “Kalyon enerji ülkemiz adına çok önemli bir yatırım başlatıyor” değerlendirmesini yaptı.

Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu da Covid-19 salgınına rağmen 2022 sonuna kadar enerji sektöründe 1.4 milyar dolarlık yatırımı tamamlayacaklarını ifade etti. Yerli ve yenilenebilir enerji ihtiyacına yönelik olarak kurulan Kalyon Karapınar Güneş Enerjisi Santrali’nin birinci fazı tamamlandı. Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası’nda üretilen yerli panellerle 271 MW kapasiteye ulaşan santral, şimdiden Türkiye’nin en büyük güneş enerjisi santrali oldu. Söz konusu tesis, tamamlandığında 1000 MW kapasiteyle Avrupa’nın en büyük, dünyanın en büyük 5 güneş enerjisi santralinden biri olacak.

Bu Yazıya Tepki Ver