Avrupa’nın şampiyonu İtalya

italya-sevinc
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EURO 2020 finalinde, normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 sona eren maçı penaltı atışlarıyla 4-3 kazanan İtalya, son Avrupa şampiyonluğunu yaşadığı 1968’den 53 yıl sonra yeniden şampiyon oldu.

Maçın normal süresinde İngiltere’nin golü 2. dakikada Luke Shaw’dan gelirken, İtalya’ya umut veren golü 67. dakikada Leonardo Bonucci kaydetti. Normal süre 1-1 sona erdi.

Uzatma dakikaları da 1-1 sona eren maçta sonucu penaltı atışları belirledi.

53 YIL SONRA GELEN ZAFER

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda mutlu sona ulaşan takım İtalya oldu. 1 ay süren dev futbol şöleninde turnuvanın bir numaralı gösterilen İtalya, son düzlükte de ipi göğüsledi ve 53 yıl sonra Avrupa Şampiyonu olmayı başardı. Penaltılara giden dev finali 3-2 kazanan İtalya’da teknik direktör Roberto Mancini, son düdüğün ardından gözyaşlarına boğuldu.

EURO 2020 finalinde İngiltere’yi penaltı atışları sonrasında 3-2 yenen İtalya kupanın sahibi oldu. Turnuvanın başından sonuna kadar en başarılı ve en favori takım olarak gösterilen İtalya, rakiplerine fırsat tanımadı.



Yenilmezlik serisini 34’e çıkararak finalde İngiltere’yi de geçmeyi başaran İtalya, tam 53 yıl aranın ardından Avrupa Şampiyonu oldu.

Dev maça hızlı başlayan İngiltere, henüz 2’inci dakikada Luke Shaw’ın attığı golle finalde 1-0 öne geçmeyi başardı. Uzun süre bu üstünlüğünü koruyan İngilizler, maçın geri kalanında rakibine direnç sağlayamadı.

Golün yenmesinin ardından oyunun kontrolünü eline alan İtalya, ikinci yarıya da istekli ve hızlı başladı. Üste üste pozisyonlarla İngiltere kalesini yoklayan İtalya, 66’ıncı dakikada Bonucci ile golü buldu.

Beraberlik golünün ardından yine oyunun kontrolünü kaybetmeyen gök-mavililer, maçı uzatmalara taşıdı. Uzatmalarda da bozulmayan eşitlik penaltı atışlarına sahne oldu.

İtalya’da Berardi, Bonucci, Bernardeschi penaltı atışlarını golle değerlendirirken, Belotti ve Jorginho ise penaltıdan faydalanamadı.

İngiltere’de Kane ile Maguire’ın penaltıları golle sonuçlanırken, Rashford, Sancho ve Saka penaltıdan faydalanamadı.

Penaltılar sonunda İngiltere’yi 3-2 mağlup eden İtalya, kupanın sahibi oldu.

MANCINI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Şampiyonluğun baş mimarı Roberto Mancini, son düdüğün ardından gözyaşlarına boğuldu. Şampiyon teknik adam Roberto Mancini, turnuva başında bu yana oynattığı futbolla takdirleri kazanmıştı.

Finalde Donnarumma’nın kurtardığı son penaltının ardından sahaya fırlayan Roberto Mancini, futbolcularının kucakları arasında gözyaşlarına hakim olamadı.

GALATASARAY’DAN TEBRİK

Maçın hemen bitiminin ardından ise Mancini’nin eski takımı Galatasaray, sosyal medya hesabından İtalyan hocayı tebrik etti. Galatasaray’ın paylaşımında, “EURO 2020 şampiyonluğu için seni ve tüm İtalya’yı kutluyoruz! Congratulazioni Roberto Mancini!” ifadelerine yer verildi.

DONNARUMMA, EURO 2020’NİN EN İYİ OYUNCUSU SEÇİLDİ

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın (EURO 2020) normal süresi ve uzatmaları 1-1 sona eren final mücadelesinde İngiltere’yi penaltılarda 3-2 geçen İtalya, maç sonu düzenlenen törenle kupasına kavuştu. İtalyan kaleci Gianluigi Donnarumma, turnuvanın en iyi oyuncusu seçildi

İngiltere’nin başkenti Londra’daki Wembley Stadı’nda oynanan final maçı sonrası düzenlenen törende, 53 yıl aranın ardından tarihinde ikinci şampiyonluğuna ulaşan İtalya’nın oyuncu ve teknik ekibine kupa ile madalyalarını, UEFA Başkanı Aleksander Ceferin takdim etti.

Kaptan Giorgio Chiellini’nin önderliğinde kupayı kaldıran İtalyan oyuncular, havai fişek gösterisinin de yapıldığı tören sırasında büyük sevinç yaşadı.

Törende, turnuvada ilk kez finale kalma başarısı gösteren İngiltere’nin oyuncuları ve teknik ekibine de ikincilik madalyaları verildi.

Öte yandan, final maçında yaptığı kurtarışlarla öne çıkan İtalyan kaleci Gianluigi Donnarumma, turnuvanın en iyi oyuncusu seçildi.

Bu Yazıya Tepki Ver