Avustralya’nın en çok aranan suçlusu bir Türk

politikaaranan1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avustralyalı yetkililer on yılı aşkın bir süredir Hakan Ayık’ın peşinde. Brisbane Times, izini sürdüğü “Facebook gangsteri” lakaplı Ayık’ın lüks yaşantısını okurlarıyla paylaştı.

Avustralya’nın en çok aranan organize suç patronu o.  Lakabı “Facebook gangsteri…”  Interpol’ün de en çok arananlar listesinde yer alıyor. Adı Hakan Ayık. Brisbane Times, “Avustralya’nın en çok aranan adamını Türkiye’deki yeni lüks hayatına nasıl götürdük” başlıklı haberinde Ayık ile ilgili detaylı bir haber hazırladı. Haberde Ayık’ın federal polis ve Avustralya Suç İstihbarat Komisyonu tarafından uyuşturucu ticareti nedeniyle arandığı vurgulandı.

Brisbane Times, Ayık’ın hayatını anlatıp, “2000’lerde bir uyuşturucu kaçakçısı olarak hareketi, Sydney’in güney banliyölerinde işçi sınıfının daha korkunç bir varlığını anlatıyor. Babası o gençken öldü ve birkaç aile üyesi uyuşturucu bağımlılığı ile mücadele etti. Ayık’in kendi hantal fiziği kısmen steroid kullanımının ürünüydü. Bu ilaçlar, fahişelerle olan sürekli ilişkileriyle birlikte, onu kalıcı sağlık sorunlarıyla karşı karşıya bıraktı” ifadelerini kullandı.

 



Bu Yazıya Tepki Ver