Avustralya’ya rahat yok

fare
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir süredir fare istilası ile sarsılan ülkede şimdi de sel ve selin sebep olduğu belirtilen ‘örümcek kıyameti’ şoku yaşanıyor. Victoria eyaletinin Gippsland bölgesi, kalın örümcek ağları ile kaplanmış durumda. Öyle ki yollardaki işaretler bile güçlükle görülüyor.

Refah düzeyi ve insan hakları gibi konularda dünyanın en iyi ülkelerinden biri olan Avustralya, birbiri ardına gelen felaketlerle sarsılmaya devam ediyor. Ülkenin en önemli kentlerinden Sydney’e 400 kilometre mesafedeki Narromine’de yaşanan fare istilasının şokundan sonra Victoria eyaletinin Gippsland bölgesini örümcek ağları kapladı. Durum öyle bir hale geldi ki internette fotoğrafları görenler gözlerine inanmakta zorlandı. Kalın örümcek ağlarının oldukça geniş bir alanı kaplaması, Victoria’nın şiddetli yağmurların etkisi altına girmesi ve yaşanan sel ile ilişkilendiriliyor. Çalıları, otları ve yollardaki işaretleri örten ürkütücü perdenin, örümceklerin sel sularından kaçma ve yüksek zeminlere sığınma çabası olduğu belirtiliyor.

YAĞIŞLAR DEVAM EDECEK

Sosyal medya kullanıcılarını dehşete düşüren görüntüleri yorumlayan Sydney Üniversitesi’nden Profesör Dieter Hochuli, “Bu örümcekler dairesel ağlar gibi daha aşina olduğumuzdan biraz farklı bir ağ oluşturuyor. Bu ağlar düz ve örümcekler genellikle iki katman ağ arasında yaşıyor” dedi. Gippsland’de şiddetli yağmur ve kuvvetli rüzgarlar nedeniyle binlerce kişiyi tahliye edilmiş, elektrik verilememesi nedeniyle bazı bölgeler geçen hafta tamamen kapatılmıştı. Doğu Gippsland’de bu hafta da yoğun yağış beklenmesi nedeniyle örümceklerin hayatta kalmak için şehri ağla kaplamaya devam edecekleri düşünülüyor.

Elektrik kablolarını bile yediler!

Avustralya’daki fare istilasında on milyonlarca fare korkunç ve mide bulandırıcı görüntülere neden oldu. Fare ısırıkları ile uyanıp dehşete kapılan çok sayıda çiftçi, korkuyla soluğu hastanelerde aldı. Özellikle Sydney’e yaklaşık 400 kilometre mesafedeki Narromine şehrinde hayatı felç eden fareler, ülkede son 30 yılın en kötü kâbusuna neden oldu. 1000 kilometrelik dehşet hattı, Brisbane’den Melbourne’e kadar uzandı. Güney Galler’de elektrik kablolarını bile yiyen, hastalık yayan ve kasabaları keskin bir kokunun sarmasına sebep olan farelerin birkaç hafta içinde yük kamyonları ile Sydney’e de ulaşmasından korkuluyor.



Bu Yazıya Tepki Ver