“Ayasofya’yı Atatürk’e hakaret etmek için mi açtınız?”

kılıçdaroğlu
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, haftalık grup toplantısında CHP grup toplantısına İkizdere’de taş ocağı yapılmasına karşı çıkan kadınlar da katıldı. Konuşmasına İkizdere’den gelen kadınları selamlayarak başlayan Kılıçdaroğu, “Mantığı talan olan bir siyasi anlayış her türlü zorluğu çıkaıyor. Neredeyse bir ordu görevlendireceklerç. Kadınlar. Siz yeri geldiğinde bir orduyu da dağıtırsınız. Ben buna da inanıorum” dedi.

Ayasofya’daki vaaza tepki

“Her ulus, her millet kendi tarihine saygı duyar” diyen Kılıçdaroğlu, “Ayasofya Camii’ni açtılar. Güzel. Camide görev yapan imamların, sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü anlatması lazım. Dert varsa çözüm konusunda toplumu aydınlatması lazım. Biz nasıl tarihimize saygılıysak, camilerde görev yapan imamların da tarihlerine saygılı olması lazım. Ya arkadaş sen Yunus Emre’yi de mi bilmiyorsun? Kinden, öfkeden beslenen bir din insanı olmaz. Ayasofya’yı açtınız da, Atatürk’e hakaret etmek için mi açtınız Ayasofya’yı? Hayatını bu millet için vermiş kişi. O meczup acaba bir dönem İstanbul’un işgal altında olduğunu biliyor mu? O meczup acaba M. Kemal Atatürk’ün ‘Geldikleri gibi gidecekler’ dediğini biliyor mu? Bütün imamlarda, din insanlarına saygım vardır. Toplumun da onlara ihtiyacı var. Ama sadece brışı, doğa ve insan sevgisini topluma anlatmalılar. Bu meczup kişi acaba Sütçü İmam’ı, onun ne söylediğini biliyor mu acaba? Ben söyleyeyim: “Her kim ki Mustafa Kemal ve Kuvayı Milliye aleyhine fetva verip düşmanlık yapar. Bilin ki onların damarlarında kafir kanı vardır’ diyor. Bu meczupların geldiği yer, ‘Keşke Yunan ghalip gelseydi’ eksenidir. Bu kültürden geliyorlar” dedi.

UNESCO’nun Atatürk hakkındaki tanbımını okuyan Kılıçdaroğlu, “Bunu UNESCO söylüyor. Bu meczup neler söylüyor” dedi.

Bahçeli’ye çağrı: Renk değiştirmeyeceksin

Bahçeli’nin Mustafa Kemal Atatürk’e sahip çıkması başımın üstüne diyen Kılıçdaroğlu, “Asıl kızmamız gereken bu meczup mu? Nerede yapıyor bu konuşmayı? Devlet ricali önünde yapıyor. O devlet ricalinden bir Alllah’ın kulu çıkıp ‘yanlış söylüyorsun, bunu konuşamazsın’ demedi. Bahçeli’ye soruyorum, sen kime kızıyorsun? Onu orada görevlendiren kim? O çocukları o meczuba teslim eden kim? Kendi tarihine ihanet etmeyi kural haline getiren bir meczubu orada nasıl turarsınız?” diye sordu.



Atatürk’ün milletin ortak değeri olduğunu belirten CHP lideri, “Bahçeli ‘Atatürk bizim kırmızı çizgimizdir’ diyor. Güzel. Ama o çizgi uzayıp saraya doğru yaklaştıkça renk değiştiriyor. Renk değiştirmeyecek kardeşim. Renk değiştiği andan itibaren bu iş olmaz. Söylediğin havada kalır” dedi.

Nerede bu yüzde 7 büyüme?

TÜİK’in birinci çeyrekte yüzde 7 büyüme açıkladığını kaydeden Kemal Kılıçdaroğlu, “TÜİK en büyük yalanları söyleyen kurum. Türkiye yüzde 7 büyümüş” dedi.

Çiftçi, işsiz, esnaf, emekli kimsenin bu büyümeyi hissetmediğini belirten Kılıçdaroğlu, “Peki yüzde 7 büyüme olmuş mu? Kesin olmuştur. Kimler büyüdü; 5’li çete. Bir kere yüzde 7 demek onlara hakaret. Yüzde 7, yüzde 20, yüzde 40, yüzde 60. O saydığım ne kadar insan varsa onlara gitrmesi gereken parayı bu 5’li çeteye verdik. Devlete dolarla borç verenler de köşeyi döndü. Milliyetçi Hareket Partisi ‘Arkadaş Türkiye Cumhuriyeti’nde Türk Lirası geçerlidir. Siz ne zamandan beri vatandaştan dolarla borç alıyorsunuz’ diye sorabiliyor mu? Saray beslemeleri zaten büyüyorlar. İhaleler zaten onlara veriliyor. Eskiden 1 maaş alanlar şimdi 4-5 maaş alıyorlar. Onlar da bu yüzde 7’den faydalananlar. Yetmiyor bazıları dolarla maaş alıyor. Tefeciler, devleti soyanlar. Onlar da köşeyi döndüler. Ve mafyanın keklediği siyasetçiler de bu işten iyi para kazandılar. Onlar şikayet eder mi? Etmez tabi. 83 miyon insan bir avuç kişiye çalıştı” diye konuştu.

Bu Yazıya Tepki Ver