‘Azaliyi Boz Ayı, Moralimi Bozayi’

3962681 (Medium)
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Boz ayıların avlanmasının önüne geçmek ve dikkat çekmek amacıyla Kartal Sahili’nden bisikletiyle yola çıkarak Karadeniz’i dolaşacak  olan Gülşen, ”Daha önce flamingolar ve toy kuşları için de pedal çevirmiştim. ‘Azaliyi Boz Ayı, Moralimi Bozayi’ sloganıyla, boz ayılar için farkındalık oluştırmak istiyorum” dedi.

Türkiye sınırları içerisinde yaşayan en büyük memeli hayvan olan boz ayıların korunması için hayvan hakları aktivisti Fuat Gülşen harekete geçti. Gülşen ‘Azaliyi Boz Ayı, Moralimi Bozayi’ sloganı ile Kartal’dan başlatacağı bisiklet turunu Karadeniz sahillerinde sürdürecek ve toplam bin 600 kilometre  yoyapacak.  Bu seyahatini geçtiğimiz yıl kanserden hayatını kaybeden eşine ithaf eden Fuat Gülşen, bisikletiyle gezdiği bölgelerdeki vatandaşları da konu hakkında duyarlı olmaya davet edecek ve aynı zamanda kamp yaparak turunu tamamlayacak.

HAYVANLARIN SESİ OLUYORUM

Yabani hayatın sürekliliğini öne çıkarmak ve farkındalık oluşturmak için daha önce de benzer turlar yaptığını belirten Gülşen, şöyle konuştu: ”Hayvanlar dertlerini anlatamıyorlar. Ben de onların yerine 6 yıldır bu konuda farkındalık oluşturmak için çabalıyorum. Daha önce İzmir’den Mersin’e flamingolar için pedal çevirmiştim. Muş’ta toy kuşları içinde yaklaşık bin 500 kilometre yapmıştım. Onlar da korumaya alınmıştı. Şimdi de Boz ayılar için yola çıkıyorum. Amacım Boz ayıların koruma altına alınması. Onlara uygulanan şiddetin sona ermesi.”

Bu Yazıya Tepki Ver