Azerbaycan maskeyi bıraktı. Koronavirüs gündemi…

saglikmanset3
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Azerbaycan’da Kovid-19 dolayısıyla uygulanan bazı kısıtlamaların kaldırılması ve normalleşme sürecine ilişkin kararlar açıklandı. Buna göre, açık havada maske kullanımı zorunluluğu 31 Mayıs’ta kaldırılacak. Aynı tarihte Bakü metrosu ve şehirler arası ulaşım da açılacak.

Koronavirüslü 168 milyonu aştı

Dünya genelinde yeni tip koronavirüs salgınında vaka sayısı 168 milyon 295 bine, hayatını kaybedenlerin sayısı 3 milyon 493 bine, iyileşenlerin sayısı 149 milyon 744 bine ulaştı. Vaka sayısı ABD’de 33 milyon 925 bini, Hindistan’da 27 milyon 122 bini, Brezilya’da 16 milyon 121 bini ve Fransa’da 5 milyon 609 bini geçti.

Çocuklarda virüs tehlikesi

Çocuklarda KOVİD-19 sonrası ölümcül komplikasyona hangi mekanizmanın neden olduğu tespit edildi. Bağırsaklardaki virüslerle ilişkili nadir bir iltihap, koronavirüs ile birlikte ölümcül olabiliyor. Boston’daki Brigham Kadın Hastanesi ve MassGeneral Çocuk Hastanesi’ndeki bilim insanlarına göre virüs parçacıkları kan dolaşımına girebiliyor.

Olimpiyatları iptal edin çağrısı



Japonya Doktorlar Birliği Başkanı Ueyama Naoto, ülkede yaşanan yeni tip koronavirüs salgınının 4. dalgası sebebiyle Tokyo Olimpiyatlarının iptal edilmesini istedi. Ueyama sporcu, yetkili ve personel dahil yaklaşık 100 bin kişinin Tokyo’ya akın edeceğini belirterek halihazırda artış trendini koruyan vaka hızının daha da hızlanacağını savundu.

Almanya’ya virüs darbesi

Almanya’da ekonomi, Kovid-19 salgınının yayılmasını önlemek amacıyla uygulanan katı ve uzun kısıtlamaların özel tüketimi yavaşlatması nedeniyle bu yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1.8 küçüldü.

 

 

Bu Yazıya Tepki Ver