Azra’nın “Her şey bittikten sonra kıymetli olacağız” paylaşımı yürek dağladı

azra4
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya’da, 5 gündür haber alınamayan gazetecilik bölümü öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu (21) ölü bulundu. Üniversiteli kızı evinde cinsel saldırıda bulunup, boğarak öldüren ve banyoda 5 parçaya ayırıp valizle ormana gömen emlakçı cani Mustafa Murat Ayhan gözaltına alındı.

Azra Gülendam Haytaoğlu’nun 17 Nisan’da yaptığı paylaşım ise gündem oldu. Azra Paylaşımında “Adına sevgi dediğin bağnazlığın bir gün evimizden bir can alacak ve herkes gibi bizi de sonradan koruyacaklar, her şey bittikten sonra kıymetli olacağız, herkes gibi… yazdığı görüldü.

Sosyal medyada Azra ile ilgili #AzraGülendamHaytaoğlu etiketiyle çok sayıda siyasetçi, spor kulübü ve ünlü insan mesaj yayınladı.

KADINLARIN SESİ OLMAK İSTERKEN KADIN CİNAYETİNE KURBAN GİTTİ

Haytaoğlu’nun Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki baba evinde taziyeleri kabul eden halası Mine Haytaoğlu, Azra’nın kadına şiddetle mücadele ettiğini söyledi. Azra’nın gazetecilik bölümünü kadınların sesi olmak için seçtiğini belirten Haytaoğlu, şunları söyledi:



“Azra, daha körpecik gonca güldü. Kadına şiddetle mücadele ediyordu. Kadınların haklarını korumak için gazetecilik bölümünü seçti. Babası öğretmen olmasını istiyordu. Ancak o kadınların sesi olmak için dili, yüreği olmak için bu bölümü seçti. Ciğerimizi yakanların ciğeri yansın. Allah onlara kahretsin. En ağır cezayı versinler.”

ÜNİVERSİTEDEN AÇIKLAMA

Akdeniz Üniversitesi, Gazetecilik Bölümü öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu’nun cinayete kurban gitmesinin ardından taziye mesajı yayımladı. Akdeniz Üniversitesi mesajında şu ifadeler yer aldı:

* Üniversitemiz İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 3. sınıf öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu’nun menfur bir cinayet ile aramızdan ayrıldığını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz.

* Henüz hayatının baharında olan Azra Gülendam Haytaoğlu’nun bir cani tarafından vahşice katledilişi üniversitemizi derin bir üzüntüye boğmuştur.

* İnsanın en temel hakkı olan yaşam hakkına yönelik gaspın ötesinde kadına yönelik şiddet ve cinayetin can yakıcı kayıplarından biri olan bu cinayeti Akdeniz Üniversitesi olarak şiddetle kınıyor, hunharca hislerle işlenen bu cinayetin failinin, adalet önünde en ağır şekilde cezalandırılmasını diliyoruz.

* Akdeniz Üniversitesi olarak hiçbir canlıya karşı bu tür şiddet ve cinayetlerin bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, vefatıyla Akdeniz Üniversitesi ailesini yasa boğan öğrencimize Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve Üniversite camiamıza başsağlığı diliyoruz.

Bu Yazıya Tepki Ver