Baba Atalay “Yargıç söze bakmaz” demişti, haklı çıktı ! Gezi mağdurlarında dilekçe veren Davutoğlu yok, Babacan var

ali babacan ahmet davutoğlu
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gezi Davası’nda 18 yıl hapis cezası verilerek tutuklanan avukat Can Atalay’ın babası Mustafa Atalay, Avukatların İstanbul Adalet Sarayı’ndaki ‘Adalet Nöbeti’ni ziyaretinde, “Gezi Davası’nda 160’tan fazla müşteki var. Bunların arasında altılı masada oturan, demokrasiyi yeniden inşa etmek için programlar hazırlayan Davutoğlu ve Ali Babacan da var. Dava dosyasına, kendi şahısları ve başında bulundukları makamları bakımından, Gezi eylemlerinden dolayı hiçbir baskıya, hiçbir olumsuzluğa uğramadıklarını yazılı olarak koymalarını istedik. Davutoğlu’nun Genel Başkan Yardımcısı’ndan ‘Bunun gereği yapılacak’ dediğini TV’de duydum” demiş ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile Deva Partisi Genel Başlanı Ali Babacan’a “dosyaya evrak koyun” çağrısı yapmıştı.

thumbnail
İlgili Haber
Can Ataklı’dan Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’a: “Kıvırtmayın, Gezi Davası’ndan resmen çekilin”

“YARGIÇ SÖZE BAKMAZ” DEMİŞTİ, HAKLI ÇIKTI

Mustafa Atalay, “Yargıç söze bakmaz. Dosyadaki evraklara bakar. Onun için dosyaya bu iki kişinin de Babacan’ın ve Davutoğlu’nun da yazılı olarak, biraz önce söylediğim gibi, ‘Biz bu Gezi eylemlerinde makamımız ve ismimiz olarak hiçbir şekilde mağdur olmadık’ diye evrak koymalarını talep ediyorum.” demişti

thumbnail
İlgili Haber
Can Atalay’ın babası Mustafa Atalay’dan Davutoğlu ve Babacan’a çağrı

DAVUTOĞLU MAHKEMEYE BAŞVURDU, MÜŞTEKİLİKTEN DÜŞTÜ

Bu çağrı üzerine, daha önce “hukuken yapılacak bir şey olmadığını, kendisinin şikayetçi olmadığını” söyleyen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, avukatı Ahmet Başçı aracılığıyla Gezi Parkı Davası’na bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dilekçe verdi. Dilekçede Davutoğlu’nun Gezi Davası’na hiçbir zaman iştirak etmediği ve kimseden şikâyetçi olmadığı belirtildi.

Ahmet Davutoğlu’nun avukatı Ahmet Başçı, “Müvekkilimiz Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya hiçbir zaman iştirak etmemiş, hiç kimseden de şikayetçi olmamıştır. Bu durumun tespiti amacıyla da sayın müvekkilimizi temsilen İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dilekçe sunarak, herhangi bir şikayetimizin olmadığı hususu ifade edilmiştir.” açıklamasını yapmıştı.



thumbnail
İlgili Haber
Ahmet Davutoğlu’ndan Gezi Davası’na bakan mahkemeye dilekçe

BABACAN FOX TV’DE AÇIKLAMIŞTI: “MAĞDUR DEĞİLİM, BAŞVURUM YOK Kİ ÇEKİLEYİM”

FOX TV’de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programında gündemdeki değerlendiren Babacan, “müşteki” sıfatıyla yer aldığı Gezi Davası’na ilişkin olarak konuşmuş ve, “Yeniden ilan ediyorum bütün Türkiye’ye. Savcılık da mahkeme de duysun: Gezi Davasıyla ilgili şahsi bir mağduriyetim yok. Mağdur değilim. Bununla ilgili hiçbir başvurum yok ki geri çekileyim” demişti.

GEREKÇELİ KARAR AÇIKLANDI. MAĞDURLAR KISMINDA DAVUTOĞLU YOK, BABACAN VAR !

Kararın, “mağdurlar” kısmında, avukatı aracılığıyla “mağduriyetim yok” dilekçesi veren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun ismi yer almazken, “Gezi Davası’yla ilgili şahsi bir mağduriyetim yok. Mağdur değilim. Bununla ilgili hiçbir başvurum yok ki geri çekileyim” diyen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın ismi mağdurlar listesinde yer aldı.

thumbnail
İlgili Haber
Gezi Davası’nın gerekçeli kararı açıklandı ! Bu karar çok konuşulur

Bu Yazıya Tepki Ver