Bahçeli Erdoğan’a isyan etti

bahceli
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Hamdolsun Ermeni soykırımını konuşmadık” sözlerine karşılık Bahçeli’den, “Biden’ın soykırım açıklaması siyasi ahlaksızlıktır. Kuyumuzu kazıyorlar arkamızdan dolanıyorlar” karşılığı geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Biden’ın beklenen görüşmesi dün gerçekleşti. Toplantıda ABD’nin ‘Ermeni soykırımı’ kararının da ele alınması bekleniyordu. Toplantı öncesi “gündeme getireceğim” diyen Erdoğan’a görüşmenin sonra ermesinin ardından bu konu soruldu. Erdoğan’ın “Hamdolsun, hiç gündeme gelmedi” cevabı ise herkesi şaşırttı.

MÜTTEFİKLİK EDEBİYATI

Erdoğan’ın dünkü açıklamalarının ardından bugün partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, “Arkamızdan dolanıyorlar, müttefiklik edebiyatı yapıyorlar. Türkiye’nin kuyusunu kazıyorlar, sözde Ermeni soykırımı yalanına sarılıyorlar, sonra dönüp ‘NATO’ diyorlar” dedi. Bahçeli,  “İki ülke arasında kaygan bir zemin oluşturan kalın buzların çözülmesi samimi dileğimizdir. Biden’ın 6 Haziran 2021 tarihinde Washington Post’a yazdığı makalesinde “Dünya demokrasilerini yeniden toplamayı hedeflediğini” açıklamıştır. Biden’ın Türkiye’yi nasıl ve hangi seviyede müttefik olarak gördüğünü de belirsizliğini korumaktadır” dedi. Meclis kulislerinde ise Bahçeli’nin Erdoğan’ın sözlerinden rahatsız olduğu iddia edildi.

Bu Yazıya Tepki Ver