Bakan Pakdemirli: Yangınlarda iyiye gidiş var, 57 nokta kontrol altına alındı

son-dakika-tarim-ve-orman-bakani-pakdemirli-su-14297339_729_o
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkemizi esir alan yangınlarla ilgili son durumu paylaşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli “Şu anda aktif olan yangınlarda iyiye gidiş var, 57 nokta kontrol altına alındı.” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlara ormanlık alanları kullanırken dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunan Pakdemirli, imar söylentilerinin istismara yönelik olduğunu söyledi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise yangından etkilenen vatandaşlara kısmi yardım ödemelerinin yarın başlatılacağını açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Antalya’nın Manavgat ilçesinde yangının devam ettiği bölgeyi havadan helikopter ile inceledi.

Bakan Pakdemirli daha sonra orman sahasına giderek yangınla mücadele eden itfaiye ekiplerini ziyaret etti.

Bir süre daha bölgede inceleme yapan Bakan Pakdemirli, daha sonra yangının izleme merkezi olan Ulualan Yangın İzleme ve Kontrol Merkezine hareket etti.Sonrasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile birlikte kameraların karşısına geçen Pakdemirli, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“İYİYE GİDİŞ VAR”



Bakan Pakdemirli’nin açıklamaları şu şekilde:

“Şu anda aktif olan tüm yangınlarımızda iyiye doğru bir gidiş var. ‘Kontrol altında’ demediğimiz sürece yangınlarla ilgilenmeye ve açıklama yapmaya devam ediyoruz.

Bugün sabah itibarıyla birkaç yangınımızla ilgili kontrol altına almayı umuyorduk ancak şu anda iyiye gitmekle beraber bunlar için de kontrol altına alındı. diyemiyoruz.

“MARMARİS’TEKİ YANGIN YERLEŞİM YERLERİNİ TEHDİT ETMİYOR”

3 uçak, 9 İHA, insansız helikopter, 1 su tankı, 38 helikopter, 680 arazöz, 55 iş makinesi ve 4 bin personelle yangınla mücadele ediyoruz. Marmaris’teki yangında ufak hasarlar var. Yerleşim yerlerini tehdit etmiyor, denize doğru ilerleyen bir yangın var”

Bu Yazıya Tepki Ver