Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Gençlerimiz, çocuklarımız sadece okul binalarının içerisinde kalmasın. Öğretmen arkadaşlarımız çocuklara sadece dersle ilgili destek olmasın. Onun dışındaki konularda da birlikte çalışma kültürü geliştirelim. Bugün yaptığımız etkinlik, bu anlamda bizim inşa etmeye çalıştığımız yapının örneklerinden bir tanesi olacak. Burada sergilenen, sergilenmeyen eser sahibi bütün kardeşlerimize teşekkür ediyorum” dedi.
‘TÜRKÇE’ ŞARTINA DEVAM MI?
Tekin, şöyle devam etti:
“Çocuklar her ne yapıyorsak sizin için yapıyoruz. Bakın önünüzde rekabet etmekte çok zorlanacağız bir gelecek var. Eğer şimdiden kendinizi iyi yetiştiremezseniz, birkaç yıl sonra tekrar başa dönmek için çok geç olacak. Size şöyle bir seçenek sunuyoruz; A seçeneği; bugün keyif yapın ve hayatınızın geriye kalan 60-70 yılında sıkıntı yaşayın. İkinci seçeneğimiz; bugün kendinizi biraz sıkın ve çalışın, hayatınızın geriye kalan 60-70 yılında mutlu, mesut ve başarılı olun. Size tercih sunuyorum. Ben nasıl kendi çocuklarımın hayatlarının geriye kalan kısımlarında başarılı, sağlıklı, mutlu bir hayat sürmelerini istiyorsam, sizin için de aynı şeyi istiyorum.”
“ÖNCE ANA DİL BECERİSİ”
Daha önce 45 olan sınıf geçme puanının Türkçe dersi için 70’e yükseltilmesinin de öğrenciler tarafından tepki çektiğini belirten Tekin, “Türkiye’de sokağa çıkın, kime sorarsanız sorun size diyecek ki yabancı dil eğitimini veremiyoruz. Biz de şöyle düşünüyoruz. Acaba bizim gençlerimiz ortalama kaç kelime ile konuşuyor? Ortalama gündelik dilde 100 kelime civarında bir kelime haznesiyle konuşan bir çocuğun, 300-500 kelimeli bir kelime haznesiyle, yabancı dille konuşmasını beklemek doğru mu arkadaşlar? Dolayısıyla önce çocuklarımızın, gençlerimizin ana dilini, ana dil becerilerini geliştirmelerini arzu ediyoruz. Bunu yaparsak sadece yabancı dil değil; onun dışındaki derslerinizi de daha kolay anlayacaksınız. Okulu bitirdikten sonra iş sınavlarına gireceksiniz. Bu sınavlarda ana dil becerilerinizin güçlü olması, size çok ciddi şekilde katkı verecek” dedi.