Bakan Varank’tan İmamoğlu’na “İnsan biraz utanır” dedi!

mustafa varank
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ankara’nın Polatlı ilçesinde KontrolMatik Teknoloji Lityum Demir Fosfat Batarya Fabrikası’nın temel atma töreninde yaptığı konuşmada, karla mücadele çalışmaları sürerken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bir balıkçıda yemek yediğini iddiasını aktardı. İmamoğlu’na seslenen Varank “İnsan biraz utanır” dedi.

İstanbul’da dün akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı hayatı felç etti. Araçlar yollarda mahsur kaldı. İstanbul’da karla mücadele devam ederken, iktidara yakın medya ve AK Partili milletvekilleri tarafından servis edilen bir fotoğraf ve iddialar  önce tartışma konusu oldu, bahsi geçen balıkçının kapalı olduğunu açıklamasıyla haberin yalan olduğu kısa sürede anlaşıldı.

AK Partili isimler, karla mücadele çalışmaları sürerken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Sarıyer’deki Balıkçı Kahraman isimli restoranda misafirleriyle yemek yediğini iddia ederek görüntü paylaştı.

İMAMOĞLU AKOM’DA CANLI YAYINDA İDİ

Söz konusu fotoğrafın geçmiş bir zamana ait olduğu ortaya çıkarken, bahsi geçen restoranın da dün kapalı olduğu ortaya çıktı. Üstelik balıkçıda olduğu belirtilen zamanda Ekrem İmamoğlu AKOM’da canlı yayında idi.



RESTORAN SORUMLUSU: “ÇIKAN HABERLER YALAN”

Aykırı.com.tr’den Berat Temiz’in haberine göre, işletme sorumlusu “Çıkan haberler yalan. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dün buraya gelmedi. Fotoğraf geçmiş bir zamana ait. Biz, zaten dün kar yağışından dolayı restoranı erken kapattık” ifadelerini kullandı.

MUSTAFA VARANK POLATLI’DA KONUŞTU

Aynı fotoğraf üzerinden bugün de Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank mesaj verdi. Varank, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili hükümete yakın medyada yapılan ve dezenformasyon amaçlı yapıldığı ve yalan olduğu ispatlanan haberi siyasi mesajının dayanağı yaptı, İmamoğlu’na seslenerek “ İnsan biraz utanır” dedi.

Mustafa Varank, Ankara’nın Polatlı ilçesinde KontrolMatik Teknoloji Lityum Demir Fosfat Batarya Fabrikası’nın temel atma töreninde yaptığı konuşmada Ekrem İmamoğlu’nu kapalı olan balıkçıya gitmekle itham etti:

Dün milyonlarca İstanbullu, şehir merkezinde mahsur kaldı. Kar küremesi yapmanız, tuzlama yapmanız da mı engellendi? Karla mücadele balık tuzlayarak yapılmaz. İstanbul’u kar kıyamet götürüyor, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı gitmiş bir balıkçı restoranında görüntü veriyor” dedi.

BAKAN VARANK: “İNSAN BİRAZ UTANIR…”

Bakan Varank şu ifadeleri kullandı:

Bakın bu millet size Türkiye’nin en büyük şehirlerini emanet etti, ‘hizmet yapmamız engelleniyor’ diye bahane ürettiniz. Dün İstanbul’da yaşananları hepimiz ekranlardan izledik. İşte dün milyonlarca İstanbullu, şehir merkezinde mahsur kaldı. Kar küremesi yapmanız, tuzlama yapmanız da mı engellendi? Elbette hayır. Karla mücadele balık tuzlayarak yapılmaz. Koordinasyonla, işinin başında durarak yapılır. İnsan biraz utanır. İstanbul’u kar kıyamet götürüyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı gitmiş bir balıkçı restoranında görüntü veriyor. Bunu gerçekten insan yapmaya utanır. Geçmişte neler yapılmış, onlara baksınlar ve kendilerini kar ile mücadelede biraz geliştirsinler. Bu arkadaşlarımız iş yapmak yerine siyaset yapmayı seviyor. İçeriden ve dışarıdan tüm engellemelere rağmen bizler babayiğit müteşebbislerimizle birlikte Türkiye’yi 2022’de de sanayi öncülüğünde büyütmeye devam edeceğiz. Ülkemizi yatırım, üretim, ihracat ve istihdam rotasında tutmayı sürdüreceğiz. Enerji yatırımları da bu hedeflere ulaşmamızın teminatı olacak. Ben bu vesileyle gerek ülkemizde yerleşik üreticileri gerekse global firmaları benzer yatırımları yapmak üzere Türkiye’ye davet ediyorum” 

Bu Yazıya Tepki Ver