Bakan Yumaklı: Hayat hakları engellenmiş durumda

1697455991483-yeni-proje-2023-10-16-t-143304.794
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İsrail-Filistin çatışması nedeniyle son 10 gündür Gazze’de yaşanan durumlardan dolayı bölgedeki insanların gıdaya ulaşmalarının yanında hayat haklarının da ellerinden alındığını belirterek, “Orada maalesef bir yaşam mücadelesi söz konusu. İnsanların en temel haklarından yoksun bırakılması hiçbir şekilde kabul edilebilir bir durum değildir.” dedi.

Yumaklı, Orman Genel Müdürlüğü Konferans Salonu’nda Dünya Gıda Günü kapsamında düzenlenen programda etkinliğin ana temasının “Su hayattır, su gıda demektir. Kimseyi geride bırakma” olduğunu anlattı.

Yumaklı, İsrail-Filistin çatışması nedeniyle son 10 gündür Gazze’de yaşanan durumlardan dolayı bölgedeki insanların gıdaya ulaşmalarının yanında hayat haklarının da ellerinden alındığına dikkati çekerek, şu ifadeleri kullandı:

“Burada kadınlardan, yaşlı ve çocuklardan bahsediyoruz elbette. Orada maalesef bir yaşam mücadelesi söz konusu. İnsanların en temel haklarından yoksun bırakılması hiçbir şekilde kabul edilebilir bir durum değildir. Bunu da başta gıdaya da ulaşma hakkı da olmak üzere, Dünya Gıda Günü’nde bir kez daha ifade etmek istiyorum. Elbette Türkiye Cumhuriyeti, Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, bütün kurumlarıyla bu hiç kimsenin kabul edemeyeceği durumu engellemek, sona erdirmek için yoğun çaba içerisinde. İnşallah çok kısa bir zamanda son bulur.”

Bu Yazıya Tepki Ver