Balıkçıların umudu hamside

balıkçı ağ
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülke genelinde av yasağının 1 Eylül’de sona erecek olmasının ardından denize açılacak olan teknelerde son hazırlıklar yapılıyor. Çarşamba günü “Vira Bismillah” diyecek balıkçılar, palamut avının pek olmayacağı yönünde işaretler aldıklarını ancak hamsiden umutlu olduklarını ifade etti.

Trol ve gırgır ile balık avcılığının 15 Nisan’da başlayan yasak dönemi 1 Eylül itibariyle sona eriyor. Çarşamba günü denize açılacak olan teknelerde son rötuşlar yapılırken, balıkçılar yeni sezona palamut avı ile başlayacak. Ancak yeni sezonda palamut avının pek olmayacağı yönünde işaretler aldıklarını, hamsiden ise az da olsa umutlu olduklarını ifade eden balıkçılar, artık denize açılacakları günü beklediklerini söylediler.

ROTAMIZ BATI OLACAK

Yeni sezonda hamsiden yana beklentilerinin olduğunu kaydeden balıkçı Recep Nişancı, “Palamut geçen seneye göre zayıf. Yani olmayacakmış gibi görünüyor ancak hamsiden beklentimiz var. Hamsi zaten her sene az ya da çok oluyor. Teknede boya vs. son hazırlıkları yapıyoruz ağları tekneye alacağız. Balığın işareti nerede ise o tarafa gideceğiz. Genelde batı tarafına gidiyoruz. Yani Hopa, İstanbul arasında avlanacağız” dedi.

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir