Balıklı Rum Hastanesi yangını kontrol altına alındı

balıklı rum hastanesi yangın
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Balıklı Rum Hastanesi’nde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Bölgeye ekipler sevk edildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı. Yangın devam ederken, hastane tahliye edildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yangın nedeniyle ölü ya da yaralı olmadığını bildirdi. Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, 102 hastanın tahliye edildiğini ifade etti. Yangın, kontrol altına alındı.

İstanbul Zeytinburnu’nda Balıklı Rum Hastanesi’nin huzurevi bölümünün çatısında yangın çıktı. Hastalar ve yaşlılar ucakta, görevlilerin sırtında ve sedyelerle tahliye tahliye edildi. Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, yangının devam ettiği bölümde herhangi bir hasta veya yaşlının bulunmadığını belirtti. Hastane Başhekimi, ölü ve yaralı olmadığını aktarırken, İstanbul Valiliği 80’e yakın hastanın başka hastanelere sevk edildiğini açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yangın bölgesine gitti. Vali Ali Yerlikaya ile açıklamada bulunan İBB Başkanı İmamoğlu, “Yaklaşık 130 yıllık bina. Her ne kadar acil bir durumda yukarıda ilgili kurumların valimiz tarafından hazırlanan havadan müdahale helikopteri hazır olsa da, şuanda kontrol altına alınan yangında o aracın buraya su müdahalesinin buraya doğru olmayacağı kanaatindeyiz. Hem içeride çalışan itfaiyecilerimiz var hem de binanın var olan statik yapısının suyun bırakıldığı anda bunu taşımayacağı yönünde kanaati var arkadaşların. En kısa sürede kontrol altına alacağız. Elbette burada çıkan yangın bizi üzmüştür. Ama can kaybının olmaması, bütün hastaların buradan nakledilmesi değerlidir. Vakfımızın yanındayız. Bu asil kurumu elbette ayağa kaldırırız esas olan can kaybının olmaması” ifadelerini kullandı.

Vali Yerlikaya da, “Yangın bizleri fevkalade üzdü. İstanbul’umuza Zeytinburnu’muza buradaki başhekimimiz huzurunda bütün sağlık çalışanlarımıza ve burada tedavi gören hastalarımıza geçmiş olsun. Başkanımız da ifade etti, canla ilgili bir sıkıntımız kaybımız yok, yaralanan bir vatandaşımız hamdolsun söz konusu değil .yangının şuan için sebebini bilmiyoruz” diye konuştu.

Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, hastalar tahliye ediliyor.

Polis bölgede geniş güvenlik önlemi alırken, yangın nedeniyle dumandan etkilenen vatandaşlara sağlık ekipleri müdahale etti.

İstanbul Valiliği yetkilileri yangın nedeniyle şu ana kadar ölen ya da yaralanan olmadığını, 80’e yakın hastanın başka hastanelere sevk edildiğini bildirdi.

NTV yayınına katılan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Yangın huzurevi bölümünde çıktı fakat duman keşfedilir edilmez bütün hastalar tahliye edildi şu anda hepimiz buradayız. Kontrol altına almaya çalışıyor yangın. İnşallah herhangi, bir şey olmadan atlatacağız. Çok şükür hastane erken fark edip bütün hastaları tahliye etti. Hepimize geçmiş olsun. Yangının devam ettiği bölümde herhangi bir yaşlı veya hastamız yok” dedi.

Yangın bölgesinde olan NTV muhabiri Ahmet Örsoğlu ise belediye başkanının ardından, “Yoğun bir mücadele var burada. Henüz tamamen tüm hastaların yangın bölgesinden çıkarılıp çıkarılmadığı bilgisinin net olmadığını söyleyelim. Hâlâ alevlerin yoğun olduğu binadan yaşlıların tahliyesi yoğun bir şekilde gerçekleştiriliyor” bilgisini aktardı.

İstanbul İtfaiyesi sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Öte yandan, Balıklı Rum Hastanesi’ndeki yangın kontrol altına alındı, itfaiye ekipleri binada soğutma çalışmaları yapıyor.

Bu Yazıya Tepki Ver