Baltalimanı deresi taştı

baltalimanı dere taşkını hastane
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’un Sarıyer İlçesi’nde sağnak yağmurun etkisiyle Baltalimanı deresi taşarken çevredeki hastane ve birçok evin içini su bastı

Baltalimanı deresinin taşması sonucu sahil yolunu, Baltalimanı Kemik Hastanesi’ni, tarihi Serhazin Süleymanağa Camii’ni ve dere yatağındaki evleri su bastı.

Kanalizasyon atıkları nedeniyle uzun zamandır koku yayan ve denizi kirletmesiyle gündem olan Baltalimanı deresi daha önce de su baskınlarına sebep olmuştu.

Baskın esnasında sahil yolu kapandı, araçlar hasar aldı. Kemik Hastanesi’nde hastalar tahliye edilirken hastane personeli suyu boşaltmak için seferber oldu. Hastane’nin tarihi köşk binası da baskından zarar gördü.

Civar evlerde yaşayanlar da sabahın ilk saatlerinde uykuda yakalandıkları taşkın nedeniyle büyük tehlike atlattılar. Evlerinden çıkamayan vatandaşların komşuları ve itfaiye tarafından cam ve balkonlardan dışarı çıkartıldıkları görüldü. Kimi vatandaşlar evlerinden çıkabilmek için hâlâ balkonlarda yadım bekliyor.

Yağmur nedeniyle daha önce de taşan Baltalimanı deresindeki kirlilik ve dere yatağındaki yapılaşma uzun yıllardır halk sağlığı için tehdit oluşturuyor.



Bu Yazıya Tepki Ver