Barış Atay, Hatay’dan seslendi: Sizin yaptığınız hiçbir şey yok!

barış atay
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay’ın Defne ilçesinde bulunan TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay, artçı sarsıntılarla yıkımın devam ettiği bölgeden yaptığı açıklamada, “Çadırı bulan da kendimiz, kurmaya çalışan da kendimiz, üzerimize çökmek üzere olan binaların yanında yer bulmaya çalışan da biziz. Sizin hiçbir şey yaptığınız yok burada” dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin en çok etkilediği Hatay’da dün gerçekleşen 6,4 ve 5,8’lik depremlerin ardından şehirde yine binalar yıkılmıştı. Resmi rakamlara göre 6 kişinin daha hayatını yitirdiği depremler sonrası bölgedeki çadır eksikliği dikkat çekmişti. İktidar tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamalarda ise “bölgede böyle bir eksiğin olmadığı” öne sürülmüştü.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay, Hatay’ın Defne ilçesindeki artçı sarsıntılarda yıkımın devam ettiği Harbiye Mahallesi’nde bir açıklama yaptı.

Çadırı bulan da kendimiz, kurmaya çalışan da kendimiz”

Mahallede hasarlı evlerin yanındaki bir evden yurttaşları çıkarıp çadır kurmaya çalıştıklarını ileten Barış Atay şöyle konuştu: Durumu anlatmaya çalışıyoruz. Bir türlü anlatamadığımız için. Bu binaya 1 hafta önce acil yıkım kararı verildi. Şu an içi çöküyor. Ne zaman çökeceği belli değil. Arkamızda müstakil ev var. İçinde 2 çocuk, 4 kadın, 3 tane erkek vardı. Çıkmalarını söyledik, çıkarttık. 1 çadır temin ettik. 1 çadır bulabildik. Çadır kurmak için zifiri karanlık… Bu insanlara yaşattığınız durum bu. Ondan sonra söyleniyorsunuz ya ‘duruma el attık, her şeye hakimiz de devlet bilmem nerede de falan filan’ Çadırı bulan da kendimiz, yapmaya çalışan da kendimiz. Sizin hiçbir şey yapmaya çalıştığınız yok burada.



Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir