Barış Pehlivan: “AKP içinde Soylu’ya yakın olduğu bilinen web siteleri ve sosyal medya hesaplarına dair bir rahatsızlık var”

süleyman soylu
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, AK Parti içinde kendi yarattıkları trollere dair rahatsızlık olduğunu yazdı. Mustafa Şentop olayından sonra, parti içinde “Bu hesaplar başımıza bela olacak” diyenlerin ve uzak durmak isteyenlerin çoğaldığını aktaran Pehlivan, “trolleri konuşurken Süleyman Soylu’yu atlamak olmaz” dedi. Pehlivan, “AKP içinde Soylu’ya yakın olduğu bilinen web sitelerine ve sosyal medya hesaplarına dair de bir rahatsızlık var” dedi.

Pehlivan bugünkü yazısında “Erdoğan’a gönülden bağlı, içeriyi bilen bir kaynağım anlattı” diyerek şunları katardı:

“AK Parti’de kendi yarattıkları trollere dair rahatsızlık var. Örneğin, sevilmeyen bir trol hesabının tweet’ini paylaşması, sanılanın aksine kabinedeki bazı bakanları huzursuz ediyor. Zira ters tepiyor.”

“AK Parti ile ilişkili üç-dört ayrı trol ekibi mevcut. En büyüğü İletişim Başkanlığı ile bağlantılı. Parti içinde bu trollere dair kırılma ise Mustafa Şentop olayıyla yaşandı. Ondan sonra ‘Bu hesaplar başımıza bela olacak’ diyenler ve uzak durmak isteyenler çoğaldı.”

“Trolleri konuşurken Süleyman Soylu’yu atlamak olmazdı” diyen Pehlivan şöyle devam etti:

“Zira, öğrendim ki… AKP içinde Soylu’ya yakın olduğu bilinen web sitelerine ve sosyal medya hesaplarına dair de bir rahatsızlık vardı.  Öyle ki, Soylu’nun danışmanlığını da yapan akrabası C.D’nin bu siber şebekenin başında olduğu konuşuluyor. Onun koordinasyonunda üç ayrı “haber” sitesi ve onlarca sosyal medya hesabı Bakan Soylu için çalışıyor. O siteler ki her gün Süleyman Soylu propagandası yapıyor, Bakan’ın düşman gördüğü isimlere dair operasyon kokan metinleri paylaşıyor. Hatta üç ayrı sitede de aynı görseller, aynı başlıklar, aynı satırlar yayımlanıyor. Gün geliyor, hedef gösteren o yayınların muhatabı bazen parti içinden Metin Külünk, bazen Mehmet Metiner bazen de başka bir AKP’li kurmay dahi oluyor.”



Yazının tamamını okumak için tıklayın

Bu Yazıya Tepki Ver