Baro başkanına “Deniz Gezmiş” davası !

polat balkan
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Deniz Gezmiş’in doğum günü ve Ulaş Bardakçı’nın ölüm yıl dönümüyle ilgili sosyal medya paylaşımında bulunan Antalya Baro Başkanı Polat Balkan hakkında hapis istemiyle dava açıldı.

Sosyal medya hesabından Deniz Gezmiş’in doğum günü ve Ulaş Bardakçı’nın ölüm yıl dönümüyle ilgili paylaşımda bulunan Antalya Baro Başkanı Polat Balkan hakkında dava açıldı. Balkan hakkında 3 yıl 9 aydan 5 yıl 3 aya kadar hapis cezası istendi. Balkan, “Beni suçlu gören ve hakkımda iddianame düzenleyen Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, durumu Antalya Barosu Başkanlığı’na değil, TBB’ye bildirmiş. Hukuk cahili misiniz, perde arkasını deşelim mi? Biz avukatız. Saraylar, saltanatlar tanımayız!” dedi.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, 29 Haziran 2021 tarihinde, Antalya Baro Başkanı Polat Balkan hakkında sosyal medya hesabında, Deniz Gezmiş’in doğum günü, Ulaş Bardakçı’nın da ölüm yıl dönümü ile ilgili paylaşım yaptığı gerekçesiyle iddianame düzenledi ve hapis cezası istedi.

POLAT BALKAN: “SUÇ UNSURU OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM”

Polat Balkan, savcılıkta verdiği ifadede şunları suçlamaları kabul etmediğini belirterek “Benim yaşam felsefeme ve inancıma göre Ulaş Bardakçı bu toprakların yetiştirdiği, memleketin bağımsızlığı ve özgürlüğü için mücadele eden ve bu uğurda can veren yiğit bir devrimcidir. Uğruna ağıtlar yakılacak kadar da halkımızın yüreğine işlemiştir. Paylaşımlarımda bir suç unsuru olduğunu düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.



Balkan, hakkındaki iddianameye dair de şunları söyledi:

“Bana Deniz Gezmiş ve Ulaş Bardakçı’yı andığım için terörist diyemeyen demokrasi ve hukuk düşmanı bazı cübbeli memurlar hukuki manevra yapıyor. Hiç gerek yok. Biz esaslı ve samimi insanlarız. Yüreğiniz yetiyorsa duruşmaya gelin de size hukuk ve tarih dersi verelim.

Beni suçlu gören ve hakkımda iddianame düzenleyen Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, durumu Antalya Barosu Başkanlığı’na değil, TBB’ye bildirmiş. Hukuk cahili misiniz, perde arkasını deşelim mi? Biz avukatız. Saraylar, saltanatlar tanımayız!

Oğlum ismini Ulaş Bardakçı’dan aldı. Antalya Cumhuriyet Başsavcısı, beni bununla mı korkutacaksın?! Vız gelir, tırıs gidersiniz. Duruşmaya bekliyorum…”

Bu Yazıya Tepki Ver