Barolara destek tweeti atan polise soruşturma

1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çoklu baro sistemine karşı yapılan eylemlerde polisin tutumuna sosyal medya hesabından tepki gösteren polis memuru Çağatay Atasay açığa alınarak hakkında idari soruşturma başlatıldı. Gazetemize konuşan Avukat Ömer Kavili, “Türkiye’de memurlar sahipsizdir” dedi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 27 yıllık polis memuru Çağatay Atasay hakkında, geçen yıl haziran ayında hükümetin çoklu baro sistemine karşı yapılan eylemde polisin avukatlara aşırı güç kullanmasını ve baro başkanlarının yürüyüşünün engellenmesine tepki gösterdiği için idari soruşturma başlatılıp açığa alındı. Atasay, dün İzmir Valiliği İl Polis Disiplin Kurulu Başkanlığı’na gitti. İstanbul Barosu tarafından müdafi olarak görevlendirilen avukat Ömer Kavili, savunmaların eksiksiz yazılması için sesli ve görüntülü kayıt alınmasını istedi. Kayıt imkânlarının olmadığını belirten Disiplin Kurulu Başkanlığı, duruşmayı erteleme kararı aldı.

SUÇ BULAMADILAR

İstanbul Baro Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu’nun baroların Ankara yürüyüşü sırasındaki polis müdahalesine ilişkin Twitter’dan yaptığı “İyi ki varsınız. Meslektaşlarımla gurur duyuyorum” paylaşımına “Bir Türkiye Cumhuriyeti devletinin polisi olarak sizlere yapılanı doğru bulmuyorum, üzgünüm. Haklı davanızda yanınızdayım yürekten destekliyorum. Orada bulunan kanunsuz emri yerine getiren meslektaşlarımı kınıyorum” yorumunu yapmıştı.

“CUMHURİYET POLİSİYİM”

Konuya ilişkin görüşlerini aldığımız Avukat Ömer Kavili, “Müvekkilim sosyal medya hesabından yorum yazma suretiyle avukatlara ve baro başkanlarına yapılan şiddeti doğru bulmadığını, kanunsuz emri uygulayanları kınadığına dair bir yorumda bulunmuş ve herşey bunun üzerine başlamıştır” dedi. Atasoy’un söylediklerinin arkasında olduğunu, “Cumhuriyet polisiyim, Mustafa Kemal’in polisiyim” beyanlarının arkasında olduğunu da ifade etti.



“MEMURLARI EZİYORLAR “

“Türkiye’de memur sahipsizdir” diyen Kavili, “Memurun örgütü, sendikası olmadığı için ekonomik ve siyasi gücü elinde tutanlar tüm memurları ezmek ister, istediklerini yaptırmak isterler. İşte bu olayda da bir polis memuru bağımsız düşünen bir insan olarak düşüncesini paylaşıyor. Bu memurun meslekten atılması, süründürülmesi üzerine yıldırmak amacıyla bu soruşturmayı açıyorlar. Bu Türkiye’nin tarihinde var” şeklinde konuştu.

Bu Yazıya Tepki Ver