Başak Demirtaş’a 2 yıl 6 ay hapis cezası

selahattin demirtas basak demirtas
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başak Demirtaş, 2015 yılında aldığı bir sağlık raporundaki 3 günlük fark nedeniyle yargılandığı davada 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Demirtaş’ın avukatları tarafından yapılan açıklamada, yargılama aşamasında hatanın anlaşılması için gerekli adımların atılmadığı belirtilirken, “Kararın, Başak Demirtaş’ın gündeme geldiği ve hedef alındığı bugünlerde çıkması tesadüf değildir, kolektif bir cezalandırma anlayışını içeren anlayışın ürünüdür” denildi.

Başak Demirtaş’a, gerçeğe aykırı sağlık raporu aldığı iddiasıyla açılan davada 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Raporu düzenleyen doktorun da aynı sürede hapisle cezalandırıldığı karar sonrasında açıklama yapan Başak Demirtaş’ın avukatları, “Kararın, Başak Demirtaş’ın gündeme geldiği ve hedef alındığı bugünlerde çıkması tesadüf değildir, kolektif bir cezalandırma anlayışını içeren anlayışın ürünüdür” dedi.

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, 2015 yılında aldığı bir raporun ‘gerçeğe aykırı’ olduğu suçlamasıyla yargılanıyordu. Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen karar duruşmasında Başak Demirtaş ve raporu düzenleyen Dr. R. B., 2’şer yıl 6’şar ay hapisle cezalandırıldı.

Kararın ardından açıklama yapan Demirtaş’ın avukatları, durumun bir tarih hatasından kaynaklandığını, cezanın bu basit hayata rağmen verildiğini bildirdi. Avukatlar, karara itiraz edeceklerini de açıkladı.

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir