Başkan Akgün: “Geçen sene 130 bin ton asfalt döktük”

01
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyükçekmece Belediyesi’nin Haziran ayı ikinci oturumu Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün başkanlığında gerçekleşti.

Bir önceki mecliste ilgili komisyonlara havale edilen maddeler, komisyon raporları doğrultusunda müzakere edilerek karara bağlandı. Gündem maddeleri arasında yer alan 2023 Yılı Mali Bütçesi’ne “Ek Bütçe” talebi de oyçokluğuyla kabul edildi. Buna göre Büyükçekmece Belediyesi 459 Milyon TL’lik ek bütçe için meclisten onay aldı.

“Deprem her bir belediyenin büyük bir kaynağını götürdü”

Ek Bütçe talebinin gerekçeleri hakkında meclisi bilgilendiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türkiye’nin son yıllarda Covid- 19 salgını ve başta deprem olmak üzere önemli doğal afetlerle karşı karşıya kaldığını belirterek şöyle konuştu: “Deprem her bir belediyenin büyük bir kaynağını götürdü. Bu gerçekleri de unutmayın. Biz şu anda hala Samandağ ilçesine depremzede vatandaşlarımız için prefabrik ev yapıyoruz. Ülkenin gerçeklerini göz ardı edemeyiz. Büyükçekmece’de yollarda sorun var mıydı? Vardı. Geçen sene 130 bin tona yakın asfalt döktük. Bu sene de 100 bin ton asfalt dökeceğiz. Tretuvar, aydınlatma imalatları hariç. Tepecik ayrı önem verilen yer. Asfalt kazılıyor, yenisi dökülüyor. Başka yerlerde Celaliye, Kamiloba, Kumburgaz, Güzelce’den çıkarsanız eğer ana caddelerde neler yaptığımızı, Güzelce- Sinanoba arasında neler yaptığımızı görebilirsiniz. Şimdi Pınartepe tarafına geçeceğiz.”

“O tarihte kim diyebilirdi ki Dolar 24 TL olacak”

Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Murat Erçağ, 459 Milyon TL tutarında ek bütçe artışı talebi olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı: “Aslında toplam maaşlar 500 milyon TL. Yüzde 50 oranında bir maaş artışı öngörülüyor. Bu da otomatikman bu 459 milyon TL bütçenin 250 milyonun zaten maaş artışlarına gideceğini göstermektedir. Ayrıca bir seçim ekonomisi yaratıldı bunu da pas geçmemek gerekiyor. Seçim ekonomisinde bazı sözler verildi. Maaş artışları, EYT ile ilgili bazı şeyler. Bunların hepsi bu bütçede var. EYT ödenekleri hesapta yoktu. Bunların hepsi bu bütçede var. Enflasyonun bu kadar artacağı, döviz kurunun bu kadar yükseleceği de hesapta yoktu. Biz bütçemizi geçtiğimiz yıl Ağustos ayında planladık. O tarihte kim diyebilirdi ki Dolar 24 TL olacak? Doğal olarak bu maaş zamlarını yapmak zorundayız. EYT ödemelerini karşılamak zorundayız.



 

Bu Yazıya Tepki Ver