Başkan Yılmaz’dan Nevruz Bayramı mesajı

photo_1647843004
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 21 Mart Nevruz Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 21 Mart Nevruz Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Yılmaz, mesajında şu ifadeleri kullandı: “Baharın gelişini simgeleyen, doğanın uyanışını gösteren ve sıcaklığın toprakla buluşmaya başladığına işaret eden Miladi Takvime göre 21 Mart’a tekabül eden yeni bir Nevruz Bayramı’na ulaşmanın sevincini milletçe yaşıyoruz.

Türk milleti Nevruz’la birlikte yeni ve umut dolu günlerin geleceğine inanmış ve bu çok önemli kültürel gerçeği bugüne kadar korumuş ve yaşatmıştır. Bu kutlu Bayram; asırlardan beridir bereketin, beklentilerin, huzurun ve mutluluğun başlangıcı olarak kabul edilmiş ve tekâmül ederek çağımıza kadar ulaşmıştır. Türk milletinin hem ata hem de ana yurdunda baharın müjdecisi olarak ayrıcalıklı bir yeri bulunan Nevruz Bayramı; her zaman kardeşliğin, neşenin, hoşgörünün de kaynağı olmuştur. Baharın lezzeti, rahmet pınarlarının çağlaması, toprağın uyanıp nimetlerini sunması şüphesiz Nevruz vesilesiyle olmaktadır. Doğanın canlanışı, renk cümbüşünün gözlerimizi kamaştırması ve dostluğun, muhabbetin sıcaklığı bu dönemde belirginlik kazanmaktadır.

Nevruz asırlarca Türk-İslam coğrafyasında barışa, kardeşliğe ve kucaklaşmaya işaret etmiştir. Balkanlardan Orta Asya’ya kadar gönüllerin coşkusu, yüreklerin heyecanı, kalplerin huzuru Türk’ün bahar bayramıyla daha da güçlenmiş ve eşsiz güzelliklerini hepimize sunmuştur.
Nevruz da bereket ve sevgi kenetlenmekte, dayanışma ve yardımlaşma bütünleşmekte, saygı ve nezaket iç içe geçmektedir. Gerçekte Nevruz birlik ve beraberliğin gür ateşini körüklemekte, fitne ve nifaka geçit vermemektedir.
Kış mevsiminin arkasından bahara kapı aralayan bu ‘Yeni Günün’, barışın ve kardeşliğin habercisi olmasını temenni ediyor, Türk Milleti olarak tam bağımsız bir halde, birlik ve beraberlik içinde sonsuza kadar var olmayı Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle baharın habercisi olan bu yeni gün münasebetiyle, hemşehrilerimin ve Türk-İslam âleminin Nevruz Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum.”



Bu Yazıya Tepki Ver