Başsavcılık, Hablemitoğlu cinayetine “terör suçu” diyemedi… “17/25 Aralık miladı bozulmasın” diye “adli suç” ısrarı!

Levent Göktaş necip hablemitoğlu
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Başsavcılığı, Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu cinayeti davasında 36. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, “bu terör suçudur” diyerek verdiği “görevsizlik” kararına itiraz etti. Başsavcılık, “adli suç” görüşünü tekrarlarken asıl itiraz nedeninin “FETÖ’nün terör örgütü ilan edilmesinin miladının değişecek olması” olduğu öne sürüldü. Dava, terör mahkemesinde görülürse FETÖ, 17/25 Aralık sürecinden çok öncesinden itibaren “terör örgütü” olarak değerlendirilmiş olacak ve birçok AK Partiliye de soruşturma yolu açılacak.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, “adli suç” olarak iddianamesini düzenlediği Necip Hablemitoğlu cinayeti davasında Ankara 36. Ağır Ceza Mahkemesi’nin “bu terör suçudur” diyerek verdiği görevsizlik kararına itiraz etti.

Kısa Dalga’dan Ersin Atar’ın haberine göre; itirazın nedeni “adli suç” tezinde ısrar olsa da başvurunun ardında, FETÖ’nün 18 Aralık 2002’den itibaren “terör örgütü” olduğunun kabul edilecek olmasının yattığını öne sürüldü. Buna göre; devletin “FETÖ 17/25 Aralık’tan itibaren terör örgütüdür” tezinin değişmesi halinde 17/25 Aralık’tan önce Fetullah Gülen ile ilişkisi olan çok sayıda AK Partili hakkında da suç duyuruları yapılıp soruşturma açılabilecek.

Necip Hablemitoğlu cinayeti davasını açan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın iddianamesinde cinayet “adli suç” olarak görülmüştü. İddianamede, Hablemitoğlu’nun ölüm emrini verdiği belirtilen Fetullah Gülen’in suç hanesinde “Tasarlayarak öldürme” yer almıştı. Firari sanık Levent Göktaş için de “Nitelikli kasten adam öldürme”, “Silahlı suç örgütü kurma” (basit çete anlamında) suçlarından cezalandırılması istenmişti.

Bu Yazıya Tepki Ver