Bebek Parkı’nın kaçırılan köpekleri için İmamoğlu’na çağrı

bebekparkı köpek
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde yer alan Bebek Parkı’nda 8 yıldır yaşayan Nacho ve Bella isimli iki köpek, 3 gün önce kayboldu. Bebek’te yaşayan hayvanseverler, 21 Ekim akşamı logosuz bir aracın parka geldiğini ve iki köpeği de uyutarak götürdüğünü söylerken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na MOBESE kayıtlarının incelenerek köpeklerin ve suçluların bulunması için çağrı yaptı.

Bebek’teki hayvanseverler, doğduklarından beri Bebek Parkı’nda yaşayan ve çevredeki vatandaşların bakımını üstlendiği Nacho ve Bella isimli iki köpeğin kaybolduğunu söyledi. Perşembe akşamı parkın çevresindekilerin beyanlarını aktaran bir hayvansever, “Akşam saatlerinde bir araç gelmiş, bu hayvanları uyutarak arabaya atıp götürmüşler” dedi.

Bir hayvansever, Beşiktaş Belediyesi’nden ismini vermek istemeyen bir çalışanın, belediyenin logosuz bir araçla, mesai saatleri dışında “el altından bazı köpekleri topladığını ve barınak harici bir yere götürdüğünü” söyledi. T24’e konuşan Beşiktaş Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Tolga Akyıldız ise yaptığı açıklamada söz konusu kişinin belediye çalışanı olmadığını, böyle bir ‘hayvan toplama’ durumunun da gerçek dışı olduğunu aktardı. Akyıldız, köpeklerin belediye tarafından alınmadığını ve parkın İBB’nin sorumluluk alanında olduğunun altını çizdi.

Öte yandan bir başka hayvansever, Bebek Muhtarı Ayşe Laplanche’in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 3 hafta önce Bebek Parkı’na yaptığı ziyarette “Köpekler ne zaman toplatılacak” diye sorduğunu öne sürdü.

Muhtar Ayşe Laplanche ise iddiaları reddetti. Laplanche, “Köpeklerin toplatılmasına yönelik bir talebim olmadı. Bir sakin, İmamoğlu’nun ziyareti sırasında ‘köpeğimi parçaladılar’ diyerek resimleri gösterdi. Görevlilerden biri de ‘gereği yapılsın’ dedi. Bunlar rehabilitasyona gitsin ve geri gelsin diye konuşuldu. Bir kez daha bunları rehabilitasyona göndermiştim 3-4 ay önce, 10 gün sonra geri gelmişlerdi” dedi. Kendisinin de bir hayvansever olduğunu aktaran Laplanche, belediye ile iletişim halinde olduğunu, köpeklerin bulunması için elinden geleni yaptığını söyleyerek suçlamaları reddetti.

Hayvanseverler ise, iki hayvanın da zararsız olduğunu ve kimseye bir şey yapmadıklarını söyledi.



Hayvanseverler, Beşiktaş Belediyesi’nin ve İBB Başkanı İmamoğlu’na çağrı yaparken, olayla ilgili olarak soruşturulma başlatılmasını ve MOBESE kayıtlarının incelenmesini istedi.

Bu Yazıya Tepki Ver