Belçika Rambo’nun 10 kişilik ölüm listesi

1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Radikal sağ görüşleriyle tanınan Jurgen Conings’in ele geçirilen ölüm listesinde ülkenin tanınan Koronavirüs uzmanlarından Marc Van Ranst, Belçika Savunma Bakanı Ludivine Dedonder ile bazı üst düzey askeri isimler bulunuyor. Firari onbaşıya sosyal medyada ‘’Belçika Rambo’’ ismi takıldı.

Belçika birliğinden ağır silahlarla firar eden, radikal görüşlü aşırı sağcı bir askeri bulmak için başlatılan operasyon tüm hızıyla sürüyor. Görevli olduğu üsten anti tank roketi, ağır makinalı silahlar ve mühimmatlar çalarak firar eden Jürgen Conings isimli 46 yaşındaki onbaşıyla ilgili şoke edici haberler geliyor. Ülkenin terör izleme listesinde bulunan ve şu anda polis tarafından aranan Belçikalı askerin, 10 potansiyel hedeften oluşan bir ölüm listesi hazırladığı ortaya çıktı.

GÜVENLİ EV ÖNLEMİ ÖNDE

Önde gelen bir koronavirüs uzmanı ile Belçika Savunma Bakanı’nın, ‘’Belçika Rambo’’ ismi takılan Conings’in hedeflerinden ikisi olduğuna inanılıyor. Yerel medyadaki haberlere göre, polis yetkilileri kaçağın geçen ay ortadan kaybolmadan önce bıraktığı mektupları okudu. Bunun üzerine Belçikalı askerin ölüm listesinde olduğu düşünülen 10 kişinin güvenliğini artırıldı. Koronavirüs uzmanlarından Marc Van Ranst ailesiyle birlikte bir güvenli eve götürüldü. Geçen yıl siyasi görüşleri nedeniyle Conings’i şikayet eden, ordunun üst düzey isimlerine ve Belçika Savunma Bakanı Ludivine Dedonder’a ekstra güvenlik verildi. Firari askerin bir terör saldırısı düzenleyebileceği, bu ihtimal nedeniyle kaçtığı bölge olan Limburg kenti civarındaki camilerin de önlem amaçlı geçici olarak kapatıldığı belirtildi.

Bu Yazıya Tepki Ver