Belözoğlu favori yabancı plase

emre (Large)
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fenerbahçe’nin teknik direktörü birkaç gün içinde belli olacak.

Emre Belözoğlu’nun kaderi Ali Koç ile görüştükten sonra çizilecek. Takımı tanıması avantaj olan genç hocanın tecrübesiz oluşu başkanı düşündürüyor. Yabancı hoca adaylarının sayısı artıyor

Fenerbahçe’nin önümüzdeki sezonki yol haritasını belirleyecek toplantılardan biri bu hafta sonunda gerçekleşecek. Başkan adaylığını açıklayan ve hoca konusunu 1 Haziran’a kadar netleştireceklerini söyleyen Ali Koç, takımı lig üçüncüsü yapan Emre Belözoğlu ile bir araya gelecek. Çeşme’deki tatilini tamamlayıp İstanbul’a dönen Belözoğlu, takımla ilgili raporunu Koç’a sunarak transferler ile ilgili de fikir alışverişinde bulunacak.

LÖW LİSTE BAŞI

Genç hocanın takımı tanıması ve oyuncularla güçlü bir iletişime sahip olması öne çıkan avantajları. Ancak tecrübesiz oluşu ve 2-1 kaybedilen Sivas maçı, Koç’u düşündünüyor. Koç, Belözoğlu ile devam etme eğiliminde olsa da Fenerbahçe için teknik direktör adaylarına her gün yenisi ekleniyor. Liste başında EURO 2020 sonrası milli takımlardaki görevlerine veda edecek olan Löw ile Dalic var. Favre ve Bordalas da adaylar arasında.

Sınırlı takviye



Fenerbahçe’de yeni sezon öncesi transfer planlaması belli oldu. Sarı-lacivertliler silbaştan yapmayacak; mevcut kadroyu koruyup, takımın eksikleri doğrultusunda nokta atışı yapacak. Sezon başı kampı öncesi Fenerbahçe’de kadro planlamasının tamamlanması hedefleniyor. Ancak uluslararası turnuvalara gidecek milli futbolcular kampa geç katılacak. Sarı-lacivertli yönetim 4’ü ilk 11’de doğrudan oynayacak 5-6 transfer yapmayı planlıyor: Sağ bek, stoper, sol kanat ve forvet.

Sol kanada Lovric

Sol kanada transfer yapmayı planlayan Fenerbahçe’nin öncelikli hedefinde Kristijan Lovric var. Sarı-lacivertliler HNK Gorica forması giyen 25 yaşındaki Hırvat oyuncu için girişimlere başladı. 2023’e kadar kontratı bulunan Lovric’in bonservis bedelinin 5.5 milyon Euro olduğu belirtiliyor. Müzmin sakat Perotti ile yollarını ayıracak Kanarya, geçen sezon 31 maçta 18 gol – 7 asist üreten Lovric ile sol kanat sorununu çözmeye çalışacak.

Sağ kanada Gökdeniz

Kanarya’nın ‘genç oyuncu’ listesindeki ilk isim Antalyaspor’dan Gökdeniz Bayrakdar. 19 yaşındaki sağ kanat oyuncusunun Akdeniz ekibi ile 2025’e kadar kontratı bulunması, transferdeki en büyük sorun. Fenerbahçe bonservisin yanı sıra takımda düşünmediği bazı oyuncuları takasta önererek transferi bitirmeye çalışacak. Sağ kanadın yanı sıra sol ve forvette de oynayabilen Gökdeniz geçen sezon 37 maçta 8 kez fileleri havalandırdı.

Kontrat belirsizliği

Sözleşmeleri sona eren kaleci Harun Tekin, Cisse, Gökhan Gönül gibi isimler, teknik heyetin belli olmasını bekliyor. Sarı-lacivertli yönetim bu futbolculara şu ana kadar herhangi bir görüşme talebinde bulunmadı. Kiralık kontratı biten ancak zorunlu satın alma opsiyonu olan Samatta da yeni hocayı bekleyecek.

 

Bu Yazıya Tepki Ver