Berkin Elvan davasında karar: Sanık polise 16 yıl 8 ay hapis cezası

berkin elvan
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Berkin Elvan davasında tutuksuz yargılanan sanık polis memuru Fatih Dalgalı, ‘olası kastla kasten öldürme’ suçundan 16 yıl 8 ay hapisle cezalandırıldı.

Gezi Parkı eylemleri sırasında Okmeydanı’nda polisin attığı gaz fişeği ile başından vurulan ve hastanede hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın ölümüne ilişkin dava bugün görüldü.

İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, başka bir ilde bulunan sanık polis memuru Fatih Dalgalı, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Berkin Elvan’ın ailesinden müdahiller anne Gülsüm Elvan, baba Sami Elvan ve kardeşleri Gamze ile Özge Elvan’ın yanı sıra taraf avukatları da duruşmada hazır bulundu. CHP, HDP ve TİP milletvekilleriyle çok sayıda izleyici de duruşmayı takip etti.

Mahkeme heyeti, müdahiller, sanık ve taraf avukatlarının, esas hakkındaki mütalaaya karşı beyanlarının alınmasının ardından kararını açıkladı. Heyet, Dalgalı’yı ‘olası kasıtla kasten öldürme’ suçundan 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

Sanık hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirildi. Sanık Dalgalı, cezası Yargıtay tarafından onanırsa cezaevine girecek.



Elvan ailesinin avukatı Can Atalay: “Tutuklanmaması kabul edilemez”

Dava sonucuyla ilgili konuşan Elvan ailesinin avukatı Can Atalay şunları söyledi: “Türkiye derin bir adaletsizlik yaşıyor. Mücadele edenlerin kazandığı bir dava oldu. Mahkeme sanık polise olası kastla adam öldürme suçundan ceza verdi. Tutuklanmaması kabul edilemez. Türkiye bu adeletsizlikten çıkacak. Karara itiraz edeceğiz.”

Bu Yazıya Tepki Ver