Beşiktaş havlu attı ! Yeni hedef puanla bitirmek

sporting lizbon beşiktaş
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu’nun 4. maçında, grubunda oynadığı 3 maçı da kaybeden ve henüz puanı bulunmayan Beşiktaş, Sporting Lizbon deplasmanında farklı yenildi ve havlu attı. İlk iki maçından yenilgiyle ayrılan ve tek galibiyetini Beşiktaş karşısında 4-1’lik skorla alan Sporting Lizbon, Beşiktaş karşısında yine 4 gollü bir galibiyet alarak gruptaki iddiasını son 2 maça taşımayı başardı.

Jose Alvalade Stadyumu’nda oynanan maçta Sporting Lizbon’un gollerini Pedro Goncalves (2), Paulinho ve Pablo Sarabia kaydetti.

Deplasmanda iyi sonucu unuttu

Beşiktaş, Avrupa’daki deplasman maçlarında son dönemde galibiyet alamamanın sıkıntısını yaşıyor.

Siyah-beyazlı ekip, Avrupa’daki son 11 dış saha maçının sadece birini kazanabildi. 2018-2019 sezonunda Avrupa Ligi’nde Sarpsborg’u Norveç’te 3-2 mağlup eden Beşiktaş, diğer 10 dış saha mücadelesinde 2 beraberlik ve 8 yenilgi aldı.

Söz konusu maçlarda rakip fileleri 10 kez havalandırabilen siyah-beyazlı ekip, kalesinde ise 28 gol gördü.



Beşiktaş, deplasmandaki son 6 maçtan ise mağlup ayrıldı.

Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde deplasmanda Ajax’a 2-0, Sporting’e 4-0 yenilen siyah-beyazlı ekip, geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda PAOK’a ise 3-1 mağlup oldu.

2019-2020 sezonunda Avrupa Ligi’nde yer alan Beşiktaş, dış sahada Slovan Bratislava’ya 4-2, Braga’ya 3-1 ve Wolverhampton’a 4-0 yenildi.

Siyah-beyazlı ekip, deplasmandaki son galibiyetini 2018-2019’da Sarpsborg’u 3-2 yenerek elde etti.

Stat: Jose Alvalade
Hakemler: Sergei Karasev, İgor Demeskho, Maksim Gavrilin (Rusya)

Sporting Lizbon: Adan, İnacio, Coates, Feddal, Reis (Dk. 72 Ruben Vinagre), Nunes (Dk. 60 Bragança), Palhinha, Porro (Dk. 17 Ricardo Esgaio), Gonçalves (Dk. 72 Jovane Cabral), Sarabia, Paulinho (Dk. 60 Nuno Santos)

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Rıdvan Yılmaz, Montero (Dk. 46 Alex Teixeira), Welinton, Necip Uysal, Mehmet Topal, De Souza, Ghezzal (Dk. 78 Gökhan Töre), Larin (Dk. 61 Can Bozdoğan – Dk. 83 Oğuzhan Özkayup), Hutchinson (Dk. 61 Salih Uçan), Kenan Karaman.

Goller: Dk. 31 (Penaltıdan) ve Dk. 38 Gonçalves, Dk. 41 Paulinho, Dk. 56 Sarabia (Sporting Lizbon)
Sarı Kart: Dk. 50 Larin (Beşiktaş)
Kırmızı Kart: Dk. 90 De Souza (Beşiktaş)

Bu Yazıya Tepki Ver