Beyoğlu baştan aşağı yenilenecek

manset 11
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Riskli yapıların yıkılıp yeniden yapılması amacıyla hazırlanan ve ilçe Belediye Meclisinden geçen Plan Notu Teklifi, İBB Meclisinde de görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Böylece Dolapdere, Piyalepaşa Bulvarı, Halıcıoğlu ve Sütlüce bölgelerinde bulunan yüzlerce riskli yapı depreme karşı yeniden inşa edilecek

Beyoğlu’nda bulunan riskli yapıların yenilenmesi amacıyla önemli bir karar alındı. Beyoğlu’nda kentsel dönüşüm kapsamına girmeyen bölgelerdeki riskli yapıların yenilenerek daha sağlıklı ve depreme dayanıklı yapılara dönüştürülmesi amacıyla mevcut imar planlarına eklenmek üzere hazırlanan Plan Notu Teklifi, 11 Aralık 2020 tarihli Beyoğlu Belediyesi Meclisinde oybirliği ile kabul edilerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisine gönderilmişti. İBB Meclisinde görüşülen teklif oy birliğiyle kabul edildi.

DEPREM İÇİN HAZIRLIK

Yürürlüğe giren teklifle birlikte Dolapdere, Piyalepaşa Bulvarı, Halıcıoğlu ve Sütlüce bölgelerinde bulunan yüzlerce riskli yapının herhangi bir hak kaybına uğramadan yenilenmelerinin önü açılmış oldu. Hak sahipleri söz konusu yapıları herhangi bir kat sayısı veya metrekare kaybı olmaksızın mevcut haline göre yenileyebilecekler. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, depreme hazırlık açısından önemli bir adım atıldığını söyledi.

GÖRMEZDEN GELEMEZDİK

Binalarını yenilemek isteyen hak sahiplerine kolaylık sağlanacağını belirten Başkan Yıldız, ”İlçe sakinlerimizin daha sağlıklı ve daha yeşil çevrede, depreme dayanıklı yapılarda yaşamalarını sağlamak amacıyla özverili çalışmalar yürütüyoruz. Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin yanı sıra birçok farklı bölgede devam eden projeler var. Tüm bu çalışmaları yaparken kentsel dönüşüm alanları içerisinde olmayan riskli yapıları görmezden gelemezdik” dedi.



Bu Yazıya Tepki Ver