Beyonce geri adım attı ! Renaissance’taki bir şarkının sözlerini değiştiriyor

beyonce rönesans
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyaca ünlü şarkıcı Beyonce merakla beklenen ve yıllar sonraki ilk albümü olan ‘Renaissance’taki bir şarkıyı baştan kaydedecek. Sebebi ise şarkıda kullanılan bir kelimeye gelen tepkiler.

Özellikle ırkçılık ve siyahlar konusundaki aktivistliğiyle de tanınan dünyaca ünlü ABD’li sanatçı Beyonce, ‘Renaissance’ (Rönesans) adını verdiği yedinci stüdyo albümünün bir şarkısında tepkiler üzerine değişikliğe gidiyor.

Beyonce, ‘Heated’ adlı şarkıda serebral palsi hastalığından mustarip kişiler için kullanılan aşağılayıcı bir terim kullandığı yönündeki eleştiriler nedeniyle şarkıyı baştan kaydedecek. Beyonce’nin yapımcılarından BBC’ye yapılan açıklamada söz konusu kelimenin ABD’de birden fazla anlamı olduğu ve bu aşağılayıcı anlamı kast edilerek kullanılmadığını ve şarkı sözlerinin değiştirileceğini söyledi.



Birkaç hafta önce de ABD’li pop yıldızı Lizzo, ‘GRRRLS’ şarkısında aynı kelimeyi kullandığı için gelen tepkiler üzerine özür dilemiş, “ABD’de yaşayan kilolu ve siyah bir kadın olarak birçok can acıtan ifadeye maruz kaldım o yüzden kelimelerin gücünü anlayabiliyorum” deyip söz konusu kelimeyi kasten kullanmadığını söylemişti.

Bu Yazıya Tepki Ver