Beyzbol sopasıyla kadın dövdü – #İstanbulSözleşmesi10Yaşında

siddet
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Sözleşmesi’nin 10 yıl önce bugün imzaya açılması ve Türkiye’nin ilk imzacısı olması nedeniyle sosyal medyada #İstanbulSözleşmesi10Yaşında etiketiyle, Türkiye’nin sözleşmeden çıkmasının protesto edildiği sırada gelen haber, bir kez daha ülkemizde kadına karşı şiddetin ne derece acımasızca sürdüğünü gösterdi.

Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde bir çocuk annesi 29 yaşındaki E.H., 3 yıl önce boşandığı eski eşi tarafından sokak ortasında beyzbol sopasıyla acımasızca darp edildi. Darp anları ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Saldırgan serbest kaldı.

Edinilen bilgiye göre G.Ş. adlı şahıs, 3 yıl önce boşandığı eski eşi E.H.’den 2 bin TL borç istedi. E.H.’nin olumsuz cevap vermesi üzerine telefondan hakaretler savuran G.Ş, 4 gün sonra eski eşinin evinin önüne gitti. Bir süre bekleyen G.Ş., çöp atmak için dışarı çıkan E.H.’yi beyzbol sopasıyla acımasızca darp etmeye başladı. Dakikalarca eski eşini beyzbol sopası darp eden G.Ş., E.H.’ye hakaretler savurarak olay yerinden uzaklaştı.

Genç kadının darp edildiğini görerek yardıma koşan çevredeki vatandaşlar ise durumu 112 Acil Yardım ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen ambulansla E.H. hastaneye kaldırılırken, olayın ardından gözaltına alınan G.Ş. ise ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Bu Yazıya Tepki Ver