Bilecik’te yine Millet İttifakı kazandı, yeni başkan Melek Mızrak Subaşı oldu

Melek Mızrak Subaşı

İçişleri Bakanlığı’nın görevden aldığı Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in yerine vekaleten bakacak isimi Melek Mızrak Subaşı oldu. Böylece Bilecik’te 3 yılda 1 başkan, 2 başkan vekili seçimi yapılmış oldu.

Bilecik Belediye Meclisi olağanüstü toplantısı Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde Bilecik Belediyesi Meclis 1’inci Başkan Vekili Mustafa Sadık Kaya başkanlığında yapıldı. Toplantıya CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Milletvekilleri Yaşar Tüzün, Selim Yağcı ile il ilçe başkanları katıldı.

Seçimde Cumhur İttifakı adayı AK Parti Meclis Üyesi Çetin Kaya’yı gösterirken, Millet İttifakı adayı ise CHP’li meclis üyesi Melek Mızrak Subaşı oldu.

Yapılan gizli oylamanın ilk turunda Melek Mızrak Subaşı 14 oy, Çetin Kaya ise, 10 oy aldı. 24 meclis üyesi bulunan Bilecik Belediye Meclisinde ilk tur seçiminde üye tam sayısının 3’de 2’sine ulaşamadığı için 2’nci tur oylamaya geçildi. Bu turda da Melek Mızrak Subaşı 14 oy, Çetin Kaya ise 10 oy aldı. Bu sonuçlar sonrası yine üye tam sayısının 3’de 2’sine ulaşılamadığı için üçüncü tura geçildi. Üçüncü turda da Melek Mızrak Subaşı 14 oy, Çetin Kaya ise 10 oy aldı.

Bu sonuçla Bilecik Belediyesi’nin yeni başkan vekili Melek Mızrak Subaşı oldu.