Bingöl’de 5.2 büyüklüğünde deprem!

deprem-son-dakika
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bingöl’ün Kiğı ilçesinde 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Çevre illerde de hissedilen depremle ilgili İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “An itibariyle Bingöl, Erzurum, Erzincan, Elazığ ve Diyarbakır’dan olumsuz bir ihbar ulaşmamıştır. Ekiplerin mahallinde tarama çalışması devam ediyor” denildi.

AFAD verilerine göre, Bingöl’ün Kiğı ilçesinde saat 21:28’de büyük bir deprem meydana geldi. 5.2 büyüklüğündeki deprem, yerin 15.51 kilometre derinliğinde oldu.

KANDİLLİ: 5.3 BÜYÜKLÜĞÜNDE

Kandilli Rasathanesi ise depremin Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde olduğunu aktardı. Kandilli’nin verilerine göre, 5.3 büyüklüğündeki deprem yerin 4.6 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

FAHRETTİN ALTUN: TEYAKKUZDAYIZ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Bingöl’de meydana gelen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Devletimizin tüm kurumları ile teyakkuzdayız. Rabbim, ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden korusun” dedi.



İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, çevre illerde de hissedilen depremle ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Çataklı, paylaşımında “Bingöl – Kiğı’da saat 21:28’de 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. An itibariyle Bingöl, Erzurum, Erzincan, Elazığ ve Diyarbakır’dan olumsuz bir ihbar ulaşmamıştır. Ekiplerin mahallinde tarama çalışması devam ediyor” ifadelerini kullandı.

AFAD: İLÇE VE KÖYLERDE TARAMALAR SÜRÜYOR

İlk açıklamasında gelişmelerin takip edildiğini belirten AFAD, yeni açıklamasında “Geçmiş olsun Bingöl. Deprem sonrası, şu an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmış olup, ilçe ve köylerde tarama çalışmalar devam etmektedir” ifadelerine yer verdi.

AFAD: DEPREM SONRASI EN BÜYÜĞÜ 2,6 OLMAK ÜZERE 5 ARTÇI DEPREM YAŞANDI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Bingöl’de yaşanan 5,2 büyüklüğündeki deprem sonrası en büyüğü 2,6 olmak üzere 5 artçı deprem yaşandığını bildirdi.

AFAD’dan yapılan açıklamada, Bingöl Kiğı’da saat 21.28’de 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiği, yerin 15,51 kilometre derininde meydana gelen depremin, en yakın yerleşim birimi olan Kiğı ilçesi Aşağı Serinyer köyüne uzaklığının ise 2,28 kilometre olduğu belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Deprem üssüne yakın il ve ilçelerle yapılan görüşmelerde an itibarıyla herhangi bir olumsuz ihbar bulunmamaktadır. Deprem sonrası en büyüğü 2,6 olmak üzere 5 artçı deprem yaşanmıştır. Diyarbakır ve Erzurum il AFAD müdürlüklerimizden ekipler, destek amacıyla bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeler takip edilmektedir.”

MURAT KURUM: “HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI BAŞLADI”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bingöl Kiğı’da meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki depremin ardından ekiplerin sahada hasar tespit çalışmalarını başlattığını bildirdi.

Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bingöl’ün Kiğı ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki depremin ardından ekiplerimiz sahada hasar tespit çalışmalarını başlatmışlardır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” ifadelerine yer verdi.

KILIÇDAROĞLU: “DUALARIMIZ CAN KAYBI OLMAMASI İÇİN”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bingöl’ün Kiğı ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki deprem nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kılıçdaroğlu, Bingöl’deki depreme ilişkin “geçmiş olsun” paylaşımında bulundu. Twitter’dan paylaşımda bulunan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

Bingöl’ün Kiğı ilçesinde meydana gelen, çevre illerden de hissedilen deprem nedeniyle tüm bölge halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Dualarımız can kaybının olmaması için.

MERAL AKŞENER: CENABIHAK MİLLETİMİZİ VE MEMLEKETİMİZİ KORUSUN”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de, Bingöl’ün Kiğı ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki deprem nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletti.

Akşener Twitter’dan yaptığı açıklamada şunları yazdı:

Bingöl’de yaşanan ve çevre illerde hissedilen deprem nedeniyle, başta Bingöllü vatandaşlarımız olmak üzere etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Cenabıhak milletimizi ve memleketimizi her türlü felaketten korusun…

AHMET DAVUTOĞLU: “RABBİM HER TÜRLÜ AFETTEN MİLLETİMİZİ KORUSUN”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da Twitter’dan mesaj yayınladı. İşte o mesaj:

Geçmiş Olsun Bingöl. Bingöl’de meydana gelen ve çevre ilerde de hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim her türlü afetten milletimizi korusun.

ALİ BABACAN: “CAN VE MAL KAYBI YAŞANMAMASINI TEMENNİ EDİYORUM”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da twitterdan mesaj yayınladı. İşte Babacan’ın mesajı:

Geçmiş Olsun Bingöl. Bingöl’de meydana gelen ve çevre ilerde de hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim her türlü afetten milletimizi korusun.

Bu Yazıya Tepki Ver