Binlerce gönüllü “nöbet teslimine” hazırım diyor

fahrettin koca

Fahrettin Koca’ya yaşadıklarını anlatan depremzede doktor: 7. günümüz, o kadar zor şartlarda çalışıyoruz ki; yardım edin

Sağlık Çalışanları Hak ve Mücadele Derneği: Binlerce gönüllü “nöbet teslimine” hazırım diyor

Depremzede bir doktor, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yaşadıkları sorunları anlattı. Bakan Koca’nın dinlerken yürümeye devam etmesi dikkat çekerken, doktor ise depremzede doktorların gözardı edildiğini ifade etti. Ameliyathanede çalıştığını söyleyen doktor, “Bizim 7. günümüz. Çok zor durumdayız. Yani o kadar zor şartlarda çalışıyoruz ki” dedi. 

Koca’nın yanıtı anlaşılmazken doktor sözlerine devam ederek “Biz de depremzedeyiz ve kimse bizi anlamıyor” ifadelerini kullanarak yardım istedi. 

“Binlerce gönüllü “nöbet teslimine” hazırım diyor”

Sosyal medyada videoyu paylaşan Sağlık Çalışanları Hak ve Mücadele Derneği gönüllü paylaşıma Bakan Koca’yı da etiketleyerek “Binlerce tweet attık, bakanımız bizi duymadı, meslektaşımız gözünün içine baka baka anlattı, yine duymadı. Depremzede sağlık çalışanı ise, depremzede bile sayılmıyor, kimse sizin psikolojinizi, kayıplarınızı umursanmıyor. Binlerce gönüllü ‘NöbetTeslimine’ Hazırım diyor” ifadelerini kullandı.