BioNTech’te randevular öteleniyor!

biontech
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugünlerde, BioNTech aşısı olmayı planlıyorsanız ya da 2. aşı için randevu alacaksanız, sıkıntı yaşayabilirsiniz. Gazetemize konuşan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, “Aşısız oranı ne kadar yüksek tutarsanız bulaş riskini de o kadar artırmış olursunuz. Pandemide hedef, en kısa aralıkta aşıyı yapmaktır” dedi.şısız oranı ne kadar yüksek tutarsanız bulaş riskini artırırsınız. Pandemide hedef, en kısa aralıkta aşıyı yapmaktır” dedi.

SEVKİYATTA SORUN YAŞANIYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, BioNTech aşısının üretiminde yaşanan aksama nedeniyle ülkeye sevkiyatta birkaç gün azalma yaşanacağını duyurdu. Bakan Koca, randevusuz aşı olmaya gidilmemesi gerektiğini belirterek, “Sinovac aşısında bir aksama yok” dedi. Türkiye’de test pozitiflik oranı yüzde 10’a ulaştı. İki doz aşısını tamamlayanların oranı ise halen yüzde 50’ye bile ulaşmadı. Gazetemize konuşan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, delta varyantının Türkiye’ye Rusya’dan geldiğini, nüfusunun yüzde 30’unu-40’ını aşılamış bir ülkenin tehdit kalkmışçasına normalleşmesinin yanlış olduğunun altını çizdi.

3’NCÜ DOZ DÜNYADA YOK

Dünyada 3. Doz aşı uygulaması olmadığını belirten Ceyhan, Türkiye’de yapılanın, iki doz Sinovac olana bir doz Biontech vurmak olduğunu ifade etti. Ceyhan, Biontech’de iki doz için ideal aralığın 3 hafta ile bir ay olduğunu da sözlerine ekledi. Bakan Koca, Kovid-19 pandemisinde Türkiye’de ilk dozunu yaptırmayanların sayısını 21 milyon 901 bin olarak duyurmuştu. Ceyhan, “2 doz arası süreyi uzatmak korumaya zarar vermiyor. Herhangi bir aşı olduğunuzda bir ay sonra değil de, bir yıl sonra yaparsanız, tek kaybınız o bir yıllık bekleme süresi olur” dedi.

AŞILANANLAR BAĞIŞIKLIĞINI KAYBEDEBİLİR



“Toplumsal bir aşılama olduğu için her taraftan şikayetler gelirken ve süre uzarken iki sakınca ortaya çıkar” diyen Ceyhan, Süreyi uzattıkça, aşılananlar bağışıklığını kaybedebilir ve kısır döngü başlar. İkinci sakıncası ise, tam aşısız oranı ne kadar yüksek tutarsanız bulaş riskini artırırsınız. Pandemide hedef, en kısa aralıkta aşıyı yapmaktır” şeklinde konuştu.

Bu Yazıya Tepki Ver