Bir saldırı daha! Hollanda lideri Edwin Wagensveld Lahey’de Kur’an-ı Kerim’i yırtarak yaktı

Edwin Wagensveld
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kur’an yakma skandalına bir yenisi eklendi! Hollanda’da İslam karşıtı isim Kur’an-ı Kerim’i yırttı

Göç ve İslam karşıtı eylemleriyle bilinen Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar Örgütü’nün (Pegida) Hollanda lideri Edwin Wagensveld, Lahey’de Kur’an-ı Kerim’i yırtarak yaktı.

Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi lideri İslam düşmanı ırkçı Rasmus Paludan, geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yakmıştı.

İsveç polisinin izin verdiği skandal eylemin ardından Türkiye başta olmak üzere İslam dünyasından peş peşe tepkiler gelmişti. İsveç’teki Kur’an-ı Kerim’in yakılmasının ardından bir skandal da Hollanda‘da yaşandı.

PEGİDA’NIN TEMSİLCİSİ KUR’AN- YAKTI

Göç ve İslam karşıtı eylemleriyle bilinen Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar Örgütü’nün (Pegida) Hollanda lideri Edwin Wagensveld, Kur’an-ı Kerim’i yırtıp yere attı. Ancak Edwin Wagensveld’ın bu eyleminde ise polis ortada bile yoktu.

DAHA ÖNCE BENZER EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRMEK İSTEMİŞTİ

Daha önce iki kez benzer eylemi gerçekleştirmek isteyen İslam düşmanı Wagensveld, gözaltına alınmıştı. Hollanda Savcılığı, Wagensveld’in yargılanmayacağını açıklamıştı.



YARGILANMAMIŞTI

Polisin hazırladığı dosyaya göre, bunun Müslüman topluluğuna bir hakaret olarak kabul edilebileceği ifade edilmişti. Dosya incelendikten sonra Wagensveld, herhangi bir suç işlemediği gerekçesiyle serbest bırakılmış ve yargılanmamıştı.

Kaynak- TRHaber

Bu Yazıya Tepki Ver