Birleşmiş Milletler Sincan’ı ziyaret edecek

fransadan_4_tekstil_devine_uygur_isci_sorusturmasi
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet’in Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ni ziyaret edeceği doğrulandı.

BM İnsan Hakları Sözcüsü Liz Throssell, yerel basına yaptığı açıklamada, Yüksek Komiserin “Çin’e 6-7 günlük ziyaret gerçekleştireceğini ve Sincan’a da gideceğini” belirtti.

Çin hükümetinin yabancı temsilcilerin üst düzey ziyaretleri için özel Covid-19 düzenlemeleri olduğunu ifade eden Throssell, Bachelet’in karantinada kalmayacağını kaydetti.

Throssell, Bachelet’in Sincan’ı ziyaret edeceği ve üst düzey hükümet yetkilileri ile görüşeceği bilgisini paylaştı.

Ziyaretin kesin tarihi BM ofisi tarafından henüz doğrulanmazken, mayısın son haftasında yapılacağı öngörülüyor.

Bachelet’in ayrıca Çin’deki bazı yabancı ülke büyükelçileriyle de görüşmesi bekleniyor.



Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde Uygur Türkleri ve diğer etnik azınlıklara yönelik insan hakları ihlalleri ve zorla çalıştırma iddialarının, Bachelet’in gündeminde olması bekleniyor.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cao Licien, yaptığı açıklamada Bachelet’in ziyaretini doğrularken “Taraflar ziyaretin programına ilişkin müzakereleri sürdürüyor. Gelişmeler için lütfen bekleyin.” ifadelerini kullandı.

Bachelet, 8 Mart’ta BM İnsan Hakları Konseyi’nin 48’inci oturumunda Pekin yönetimi ile BM heyetinin bölgeyi ziyaret etmesi konusunda anlaştıklarını duyurmuştu.

Ziyarete yönelik ön hazırlık için bir BM heyeti 26 Nisan’da Çin’e gelmişti. Heyet, Çin’in güneyindeki Guangcou şehrine varışının ardından, Kovid-19 tedbirleri nedeniyle 17 gün otelde karantinaya alınmıştı.

Bu Yazıya Tepki Ver